2013-08-09

Lögnaren, Harlan Coben - Recension!

Jag har läst Lögnaren av Harlan Coben och här följer mitt omdöme.
Spoilervarning i nedanstående baksidestext!
Utgiven av Pocketförlaget.

Golfproffsen Linda och Jack Coldrens son kidnappas i samband med U.S Open och man anlitar sportagenten Myron Bolitar för att försöka hitta honom. Fallet leder Myron på en villoväg av ledtrådar och slutligen tillbaka till en golftävling, som ägde rum för tjugotre år sedan, då Jack Coldren blivit snuvad på vinsten

 Plötsligt befinner sig Myron i en härva av kriminalitet och lögner som sträcker sig upp i adliga kretsar. När en familjs mörkaste hemlighet resulterar i mord blir Myron också varse om hur pass smutsigt spelet kan bli...
Lögnaren är den fjärde i serien om sportagenten Myron Bolitar, agenten med minst sagt mångfasetterade kunskaper. De är fristående men jag har läst övriga tre, likaväl som de flesta andra böcker Harlan Coben skrivit.

När man läser en deckare av Harlan Coben så vet man vad man får. Välskriven spänning med humor. Människor som till en viss grad är löjligt vackra och perfekta som vägs upp av nedgångna, därmed inte lika perfekta, människor, två extremer. 

Lögnaren bjuder på precis detta, en väldigt amerikansk deckare. Det är väldigt lätt att läsa, berättelsen har en hel del snabba vändningar och Coben styr smidigt läsaren i väl valda riktningar och det känns som att det blir en spännande thriller i filmformat. Det mesta Harlan Coben skriver är förresten lätt översatt till ett väl fungerande filmmanus.

Skillnaden mellan Lögnaren och de övriga böckerna i Bolitar-serien är att den utspelar sig i Philadelphia istället för New York och har fler film- och TV-associationer och citat än tidigare. 

Samtliga böcker om Myron Bolitar är precis som jag förväntar mig; lättsmälta, spännande och ger en inblick i en, för mig okänd, värld. Som en film, en bra amerikansk actionthriller och jag gillar det!
- vs -

2 kommentarer:

  1. Det låter som en bok i min smak :)
    Visst är det så att man njuter lite extra av fredagsmys efter en lång jobbvecka ! Och nu ska det bli rätt skönt att krypa ihop i soffan och se en film !
    trevlig helg !!
    Kram

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!