2013-08-16

Marilou BIO Huile Exquise - testat!

Jag har testat den ekologiska arganoljan Huile Exquise från franska Marilou BIO och här följer mitt omdöme.
Marilou Bio Argan Multipurpose Oil är en arganolja som i kombination med sesamolja blir en härligt dubbelverkande olja som både skyddar och vårdar!
Denna tunna olja absorberas snabbt av huden och kan även användas till naglar och hår. Den ger även en fräsch doft tack vare att den är doftsatt med 0,1% naturlig vanilj. Tack vare sesamoljan har den en mjukgörande effekt och innehåller dessutom en naturlig solskyddsfaktor på mellan 2 och 4.
Det här är den första arganolja jag provar och jag är positiv till effekten. Jag har använt oljan på hela kroppen, även håret, en alloverprodukt som det ju är. 

Oljan är mycket dryg, lättflytande och smälter snabbt in i huden. Den har en ljuvlig och ändå vag doft av vanilj som jag tycker mycket om, vaniljfantast som jag är.

Den fungerar återfuktande för såväl ansikte som kropp och min hud mår bra av oljan. Att den absorberas så snabbt är en stor fördel när jag använder den i ansiktet. Jag undviker området kring ögonen men i övrigt är den en utmärkt ansiktsprodukt.

Jag har även använt den till barnens torra fläckar och det känns som att den gör sitt jobb. Olja överlag är ju att föredra till barnens hud.

Efter tvätt har jag masserat in oljan i hårtopparna och även använt den som glans efter styling. Huile Exquise konsistens är mycket lämplig för håret då den endast lämnar en glans och ingen flottig känsla. 

En pump hade, som till de flesta skönhetsprodukter, varit att föredra men oljan håller sig i flaskan utan att krypa utanpå som många andra oljor envisas med att göra.

Marilou BIO ekologiska multipurposeolja Huile Exquise rekommenderas varmt till törstig hud såväl som trött och slitet hår.

Marilou BIOs produkter hittar du bland annat hos Topformula och Eleven


- vs -

2 kommentarer:

  1. Åh, jag älskar olja till kroppen! Tack för tips och ord om denna :) Själv använder jag just nu bara gravidolja till magen :)
    <3 Jennie

    SvaraRadera
  2. Använder också Marilou Bios arganolja! Är helt såld på den! Den finns också, lite billigare, på en sida som heter www.pureproducts.se. Ett tips bara :)

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!