2013-08-18

Norska våfflor!

Numer gräddar vi våfflor av den norska varianten. De blir söta, inte lika frasiga som de klassiska svenska våfflorna, och lämpar sig bäst som fika.


Norska våfflor, 8-10 st

4½ dl Vetemjöl
2 msk Socker
1½ tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
½ tsk Salt
ev 1 tsk Kardemumma

Blanda i en bunke.

6 dl Mjölk
3 Ägg
100 g Smör, smält

Vispa ihop och tillsätt de torra ingredienserna. Grädda som vanligt. 

En magrare variant är att byta ut smöret mot 2 dl Turkisk yoghurt men då måste du smörja våffeljärnet mellanåt.

Jag har ingen bild eftersom vårt våffeljärn mitt i gräddningen valde att ge upp. Ersättare sökes.
- vs -

1 kommentar:

  1. Låter gott!
    Hoppas att ett nytt, bättre våffeljärn snart flytta in :-)

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!