2013-08-14

Sylta, baka och fixa!

Dagen har bjudit på höstregn så jag passade på att vara riktigt husmoderlig roade mig med bak och syltande. Det blev drottningssylt gjord på de finaste hallon och blåbär från djupaste skogarna i Dalarna, och en del bakning. 

Den här veckan har jag bakat en del olika bakverk, en del som jag aldrig testat tidigare och ett par klassiker. 

- Butterkaka med mandelmassa.
- Mazarinbitar.
- Chokladbollar.
- Chokladbiskvier.
- Brysselkakor.
- Vetelängd med jordgubbsfyllning.
- Hasselnötsmuffins med blåbär.

och innan söndag är här ska jag göra en Prinsesstårta och eventuell en kladdkaka. Stor har som tidigare nämnt fyllt år i veckan och ville bjuda in till fika. Som tur är så är jag riktigt bakbiten för tillfället och har varit duktig som har bakat några saker varje dag istället för, min vana trogen, sparat allt till sista stund.

Bilder och recept kommer längre fram.

Skickade även ut barnen på fjället för att plocka hjortron och de kom hem efter en timme med knappt ett kg fina bär. perfekt sätt för dem att tjäna lite extrapengar och för oss att få hjortron utan att lyfta ett finger. Win/win...

Vår vita soffa är sunkigare än någonsin och idag har jag strukit och förberett vårt andra sofföverdrag för att sätta på det imorgon. Det är mörkgrått och kommer förhoppningsvis dölja fläckar, som definitivt kommer komma, lite bättre.

Imorgon ska jag ner i vårt hemska gamla lägenhetsförråd och sortera, rensa, kasta och skänka saker. Vet att jag kommer känna mig löjligt nöjd efteråt så jag ser faktiskt fram emot det. En torsdag i källaren it is.

Vad händer för dig imorgon?
- vs -

2 kommentarer:

  1. Gud vad härligt att fylla upp förråden. Då kan du svulla gött sen :D
    Kram

    SvaraRadera
  2. Idag har vi inget planerat vad jag vet, det verkar bli bra väder idag så kanske en sväng till lekparken :)

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!