2013-09-28

Flickan på tavlan, Rebecka Åhlund - recension!

Min elvaåriga dotter har läst Flickan på tavlan av Rebecka Åhlund och här följer hennes utvärdering.
Utgiven av Rabén & Sjögren.
Läsålder: 9-12

Det ser ut som ett vanligt torp, rött med vita knutar. Men Ella känner sig iakttagen. Kanske har det med flickan på tavlan att göra, hon som följer en med blicken vart man än går. 

Rebecka Åhlund är journalist och kritiker och debuterar med en modern spökhistoria där stad möter land, dåtid möter nutid och frågor om moral och ansvar ställs på sin spets.
Boken handlar om 11-åriga Ella som tillsammans med sin familj flyttar till ett gammalt hus i skogen. De lär känna den åldriga Asta som har bott där i större delen av sitt liv och hon berättar om händelser från sin barndom.

Familjen köpte huset av Astas dotter som inte längre stod ut med ut med de spökerier som ständigt pågick. Tavlor och hyllor rasar ner, de känner sig iakttagna och hittar teckningar som förändras.

Ella är med om flera otäcka och spöklika saker som trollbinder läsaren och spänningen håller i sig ända till bokens allra sista mening.

Barn är väldigt bra på att leva i nuet och min dotter som just läst ut Flickan på tavlan säger att det är den bästa bok hon läst. Det har sett ut så den sista tiden att den senast lästa boken varit den bästa. Jag är personligen lite avundsjuk på det här nuet-levernet, det känns så positivt. 

I vilket fall som helst så rekommenderar dottern boken varmt!
- vs -

2 kommentarer:

  1. Var till och med så att jag blev sugen på att läsa den.. Finns inte lika många bra spök-böcker för vuxna...

    SvaraRadera
  2. Den lät ju jätte spännande! Tror minsann att jag också måste läsa den :)

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!