2013-09-12

Belysning i långsmala fönster!

Vi har fyra långsmala fönster på vårt hus och jag har letat efter belysning till dem ett tag men eftersom jag vill att de ska passa fönstrens djup (16.5 cm) är det svårt. Det finns få golvlampor som har en fot med den diameter vi är ute efter.

Visst skulle det vara enklast att välja hängande lampor men dels har vi satt rullgardiner högst upp och det blir så fula märken i fodren som ju inte går att återställa.

Jag har hittat en hel del julbelysning som passar perfekt i våra fönster och sådana ska jag beställa men jag får vänta lite (även om jag är redo att göra det redan nu).


Till slut kom jag fram till att det får bli IKEA som levererar lampor till de tre fönster som ligger i samma rum. Jag hoppas att de blir bra, den har dimmer och måtten är som gjorda för våra smala fönster. 

Lampan heter Ljusås Salbo. ----->

Nu blir det väldigt mycket vitt i vårt hem trots att jag tänkt att vi skulle ha det lite "mysigare" men jag gör mitt bästa med textilier i andra färger. Vitt känns så rent och jag tror att det måste bli en överdos av rent efter två år i en sunkig radonlägenhet.

Lite senare ska jag och Liten ge oss på alla fönster med högtryckstvätten, det är så mycket sand på alla rutor som måste spolas bort innan de kan putsas. Tur att jag tycker att det är barnsligt roligt att använda högtrycken. Snaba och tydliga resultat med hjälp av en maskin, love it!

Bild på resultatet kommer när lamporna så småningom dyker upp. Det är så roligt inreda mitt eget hus, lyx!

Vad gör du idag?
- vs -

4 kommentarer:

 1. Det ÄR så fint med vitt och det bästa är att man liksom kan blanda med alla färger :) Jag och Charlie har en slappardag medan syrran är på förskolan, kram!

  SvaraRadera
 2. Är jättefint med vitt, så blir säkert bra :)

  Http://nastanperfekt.blogg.se

  SvaraRadera
 3. Belysning är himla svårt alltså! Kommer nog att bli jättesnyggt. Kul att få se bilder sen.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Vi har samma problem här hemma. Så därför har jag beställt djupare fönsterbrädor i utbyggnaden. "onödigt" tycker sambon. Men vad fattar han om blokrukor och lampor ;)

  (och det kan inte bli för mycket vitt!!)
  Kram

  SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!