2013-10-03

Banankaka med glasyr i långpanna - recept!

Vanlig banankaka i sockerkaksform är en favorit här hemma men om man vill göra den lite festligare kommer här ett exempel. Om man inte hittar bananessens går det bra att göra glasyr utan, ta då i lite vaniljpulver istället.
Banankaka  med glasyr

150 g Smör, mjukt
4 dl Socker

Vispa poröst

3 ägg

Tillsätt ett i taget.

6½ dl Mjöl
3 tsk Bakpulver
3 tsk Kanel
1½ tsk Ingefära

Blanda alla torra ingredienser och vispa sedan ihop med de övriga.

½ dl Kaffe
4 Bananer, mogna-övermogna

Mosa och blanda ned i smeten.

Klä en djup långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten. Grädda i 200 grader, 10-15 minuter i mitten av ugnen. Ta ut kakan när mittdelen står stilla.

Låt svalna under bakduk.

Glasyr

200 g Philadelphiaost
4 dl Florsocker
1 msk Bananessens

ev 100 g Mörk choklad, krossad

Rör ihop glasyren ordentligt. Skär kakan i kvadrater, rundlar eller annan önskad form och spritsa på glasyr, eller bred glasyr över kakan innan du delar den. Pynta med en banskiva och lite krossad choklad om du vill.
- vs -

4 kommentarer:

  1. Mums, det där måste jag och dottern prova :) Och du, krya på dig nu. Kram!

    SvaraRadera
  2. Men åhhhh så gott det där lät! Och jag gjorde "felet" att läsa ett recept när jag har en "fastardag" .... får kanske ta och baka den imorgon istället när det är kanelbullens dag bara för att inte vara som alla andra ;)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Mums va gott !! Bjuder du på fika ;) ?
    KRAM

    SvaraRadera
  4. Men åh vilket härligt tips ser supergott ut! Ska ha världens enklaste dop om en vecka och detta ska jag nog lyckas göra till fikat :-)
    Kram

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!