2013-10-13

BEZZERWIZZER Familj Mini - testat!

Vi har spelat BEZZERWIZZER Mini - Familjeversionen och här följer vår utvärdering.
Familjeversionen av BEZZERWIZZER Mini innehåller 600 frågor fördelade på kategorier som SuperhjältarAstrid LindgrenStorfilmerSnabbmat och Världens öar. Alla frågor har barnvänliga svarsalternativ medan de vuxna får klara sig utan, så det finns gott om utmaningar för hela familjen. Ni bestämmer själva om ni vill spela i 5 minuter eller i flera timmar. Från 2 spelare. Från 10 år.
Då vi tidigare spelat BEZZERWIZZER original i samma miniutgåva så vet vi ju precis hur det fungerar. När vi spelade det första gången tog det en stund innan vi fick in upplägget men det gick som sagt väldigt snabbt nu. 

Även familjeversionen är smidig att ta med under alla typer av resor, ett utmärkt tidsfördriv under den långa flygturen, på jullovet eller närhelst ni vill göra något tillsammans som inte kräver el. Hela idén med brädspel där man inte bara roas och umgås utan även lär sig nya saker är oslagbar. 

Barnen kan utan problem spela Familj Mini utan oss vuxna, de olika kategorierna och svårighetsgraderna är så pass varierade att så länge de kan läsa kan de själva avgöra vad som är spelbart för just dem där och då.


BEZZERWIZZER Mini kan spelas på flera olika sätt, antingen kan du följa de anvisningar som kommer med spelet eller helt enkelt anpassa efter antalet deltagare, ålder, utrymme eller lust. Detsamma gäller hur man väljer vem som vunnit, det är fritt att sätta poäng som man vill precis som man kan använda den struktur som finns med.

Vår slutsats är att BEZZERWIZZER Mini Familj är ett smidigt, roligt och faktaspäckat spel för hela familjen, från ca 9 år och uppåt. 

BEZZERWIZZERs olika spel hittar du bland annat hos ÅhlénsWorld of Boardgames och Spelexperten.
- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!