2013-10-31

LOPPI Blogbag Oktober 2013!

För första gången har jag fått en blogbag från LOPPI med fem produkter att testa. Följande produkter innehöll bagen för oktober 2013:

Barnängen Sensitive Deo
En effektiv, snabbtorkande och alkoholfri antiperspirant som ger deoskydd i 48h. Deodoranten är milt vårdande och passar dig med känslig hud. För en fräsch och torr känsla hela dagen.

Den doftar gott, friskt blommigt och är bekväm att hålla i. Jag har under den tid jag använt den inte tränat eller ansträngt mig något särskilt så huruvida den fungerar i sådana lägen kan jag alltså inte svara på. Däremot så funkar den alldeles utmärkt vid normala aktiviteter, ingen svettlukt här inte!

Croodarna
En grottman, av den gamla skolan, måste leda sin familj genom ett farligt förhistoriskt landskap på jakt efter ett nytt hem. Den gigantiska floran och faunan är utmaning nog i sig, men riktigt komplicerat blir det när familjen får sällskap av en alarmerande modern grottman vars jakt på "framtiden" står i stark kontrast mot vår hjältes förkärlek för det förflutnas traditioner.

Croodarna har en imponerande animering, den är bättre än många av de filmer jag sett på senare tid. Även om storyn är klassiskt så är det i e ny miljö. Det är många skratt och barnen vill gärna se den om och om igen. Rekommenderas!

Reztart Jordgubb
Ett enkelt och gott sätt att fylla på med näring. Din kropp behöver en bra och balanserad kost för att må bra. Reztart är utvecklad av svenska forskare och är ett näringsrikt mellanmål. Produkterna innehåller en unik sammansättning av proteiner, nyttiga fibrer, långsamma kolhydrater och essentiella fettsyror.

Mellanmål av den här typen är inget jag äter, speciellt inte som gravid men det är inte heller något jag väljer i vanliga fall. Antingen vill jag ha ett riktigt mellanmål eller riktigt godis. Jag förstår dock att just Reztart har tänkt bort från lågkaloribarer och ska ge den en chans men jag väntar tills efter graviditeten.

SantaMaria Coriander & Chili
Coriander & Chili är en fräsch och utpräglad asiatisk kryddblandning som passar bra till kyckling, fisk, skaldjur, nudlar och sallader.

Det är sällan jag köper kryddor som är blandade, det blir oftast rena smaker såsom koriander i en burk och chili i en annan. Just att den här varianten kommer med kvarn tycker jag om. Vi har använt den till ägg och fiskrätter och det passar den ypperligt till. Chilin känner jag inte lika tydligt som smaken av koriander och citrongräs och tycker att den gör sig riktigt bra till fisk- och, som nämnt, äggrätter.

SweetLeaf Sweetdrops Chocolate
SweetDrops är flytande stevia smaksatt med naturlig arom eller neutral. Prova att smaksätta yoghurten med bärsmaken, läsken med citron och glassen med choklad, eller hitta på din egen kombination.

Det första jag tänker på när jag hör Stevia nämnas är LCHF, andra tanken är diabetes. Tredje tanken är, justja, stevia är ett naturlig sötningsmedel som ur hälsosynpunkt, är att föredra före socker. Trots det blir jag väldigt skeptisk till produkten i sig. Kanske för att det är så pass nytt och ger mig känslan av "rymdmat" i form av piller.

Tanken är god men stevia, liksom många sötningsmedel, har en bismak som kommer igenom och tar över. Det är inget för mig.

Stort tack till LOPPI för möjligheten att testa produkterna!
- vs -

1 kommentar:

  1. BRA recension! :)
    Är Croodarna förståelig även för en fyraåring eller ... nä?

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!