2013-10-15

ZyXel Wireless Repeater - testat!

När man bygger hus tillkommer en del kostnader på grund av nya anslutningar som måste göras, såsom el, telefon, vatten och avlopp.

När det visade sig att Telia ville ha ca 42.000 kr i anslutningsavgift (för att gräva ner en kopparledning 35 meter) så valde vi av uppenbara ekonomiska skäl att avstå. 


Istället fick vi skaffa ett trådlöst bredband och i vårt område är det endast Telenor som har 4G så vi valde dem som leverantör. Nu skulle jag kunna skriva en hel del om nätets hastighet, själva utbudet, dess kapacitet och mycket mer men det får bli ett separat inlägg.

Zyxels trådlösa repeater WRE2205 N300 är ett användarvänligt alternativ till komplicerade och fula nätverksutbyggnadsalternativ. Med den går det snabbt och enkelt att bygga ut ett befintligt 802.11 b/g/n-nätverk. Anslut helt enkelt WRE2205 direkt i ett vägguttag och ett par sekunder senare har du byggt ut WLAN nätverket.
Modemet/routern från Telenor har vi placerat i det fönster närmast masten för att på så vis optimera mottagningen. I vårt fall innebär det att modemet står i köket, så långt från sovrummet som det går. Av den anledningen har vi väldigt dåligt nät i sovrummet och eftersom både jag och maken surfar en del på våra mobilerna innan sovdags har vi försökt hitta en lösning på den usla täckningen.

Vi har testat en Wifi-repeater som på ett mycket enkelt sätt förstärker signalen från routern. Det är lätt att använda en repeater och vi har placerat vår från ZyXel i ett eluttag precis utanför sovrummet. Efter en mätning har det visat sig att täckningen ökat avsevärt, från i stort sett ingen till full.


Om du söker en billig och mycket enkel lösning för att få bättre täckning av ditt befintliga nät bör du helt klart testa en repeater!


ZyXel Wireless N300 Repeater och andra Wifi/Wlan-repeatrar hittar du hos Conrad.se. 

- vs -

2 kommentarer:

  1. Vilket bra tips! Här hemma kör vi med tillfälliga lösningar tills mitt abonnemang går ut i januari.

    Visst var de fina, och ja de passar perfekt hos oss :) Hehe, ja det blir nog något annat att åka till Nice som vuxen.

    Ha en härlig dag <3 Jennie

    SvaraRadera
  2. Det är ju helt galet att allt ska vara så dyrt. Tur att ni hittade ett annat alternativ. Ja graviditeten var inte det lättaste för mig och man är lite smårädd för att bli gravid igen. Som tur var hade jag ju en bra förlossning så det balanserade ju upp det hela lite. Och som tur är glömmer man ju rätt fort. Men det är riktigt deprimerande att må illa och kräkas hela tiden. Tur att det kom ut en så go unge:) Ha en fin eftermiddag söta du! Kramar <3

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!