2013-11-12

1177 Vårdguiden!

De flesta av oss har vid något tillfälle i livet kontaktat antingen 1177 eller Vårdguiden för att på smidigaste sätt få råd om hur en vårdsituation behöver lösas.

Nu har 1177 och Vårdguiden gått ihop för att göra det lättare för oss som använder oss av deras tjänster. 
För att vara säker på att du alltid har de rätta kontaktuppgifterna i din telefon kan du SMS:a ”RÅD” till 71160 och får då 1177 Vårdguidens kontaktuppgifter direkt i din mobil. Då finns både nummer och länkar nära till hands när man själv, eller eller någon i ens närhet behöver nå vården, oavsett tid på dygnet och var man än befinner sig.
Information om kontaktuppgifterna som laddas ner.
Kontaktkortet innehåller telefonnummer inom Sverige, telefonnummer för vistelse utomlands, telefonnummer för användare av texttelefon, samt länkar till olika delar av 1177.se. Innehållet i kontaktkortet varierar något beroende på typ av telefon. SMS-tjänsten fungerar för smartphones.
Kort information om 1177 Vårdguiden.
När du ringer 1177 svarar sjuksköterskor på dina frågor, ger råd och vägleder till rätt vård. Att ringa numret 1177 kostar lika mycket som ett vanligt samtal. 
På den gemensamma webbplatsen 1177.se finns råd, information och e-tjänster inom hälsa och vård. Läs om sjukdomar, behandlingar, regler och rättigheter eller ställa en anonym fråga och få ett personligt svar.  
Du kan också hitta och jämföra vårdmottagningar eller logga in för att till exempel boka tid eller förnya recept. 1177 Vårdguiden är en tjänst från alla Sveriges landsting och regioner.
På samma sätt som du kan 112 är det smart att memorera 1177.
- vs -

1 kommentar:

  1. 1177 är toppen! Har fått bra hjälp från dem flera gånger :)

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!