2013-11-13

Hurtbulle / Filmjölkslimpa - recept!

Ett favoritbröd jag gärna bakar är min variant av Arlas Hurtbulle. Det är smakrikt, lagom nyttigt och håller sig länge. Det smakar allra bäst med smör och eventuellt ett par skivor mild ost.
Filmjölkslimpa

Två limpor, 1½ literformar.

Sätt ugnen på 200 grader.

4 dl Havregryn
10 dl Siktat Dinkelmjöl
2 dl Krossat Linfrö
2 dl Grovhackade Russin
2 dl Grovhackade Hasselnötter
4 tsk Bikarbonat
2 tsk Salt

Blanda väl.

8 dl Filmjölk
1 dl Honung
1 dl Lingonsylt

Rör samman med de torra ingredienserna.

Smörj bakformarna och fördela smeten i dem, grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.

Låt bröden svalna under bakduk.

Det är enkelt att variera innehållet efter vad man råkar ha hemma. Det går lika bra med andra nötter eller kärnor såväl som mjölsorter.
- vs -

4 kommentarer:

  1. Lät supergott! Men jag misslyckas alltid med fillimpa?! Vet inte vad jag gör för fel. Senast för någon dag sen gjorde jag ett försök, men jag får det inte genomgräddat ..... trots en timme extra i ugnen. Men det är väl bara jag som misslyckas med något som anses vara "enkelt" ;)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Filmjölkslimpa som är så otroligt gott! Mamma brukar göra sån, fast utan nötter och russin. Fast otroligt gott ändå :)

    Klart man ska ta tårta när man fyller år, hur ska man annars veta att man fyller? ;)

    KRAM

    SvaraRadera
  3. Mums vad gott, måste jag testa att baka. Kommer nog utesluta russin vet inte varför jag har så svårt för frukt i bröd och mat, älskar ju frukt och bär annars:) Många kramar

    SvaraRadera
  4. Jag brukar faktiskt baka det då och då, och det är riktigt gott :)

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!