2013-11-08

Katastrofplan inför helg med Liten!

Då åker familjen till huvudstaden för att roa sig några dagar. De ser så mycket fram emot resan och jag gläder mig naturligtvis med dem.

När de är borta har jag inbillat mig att jag ska ha mer energi än normalt eftersom jag planerat en del hemmafix. Vi får väl se hur mycket som hinns och orkas med men det ska bli mysigt att rå om min lilla skrutt. 

Tusen tack för era kommentarer angående min oro inför förlossningen, ni anar inte hur mycket det betyder. Bara det att visas en förståelse är guld värt. Nu när jag bestämt mig för att skriva (om det står på en lista så är det verklighet) ner en katastrofplan känner jag mig lugnare och den värsta oron har faktiskt släppt.

Planen, för om förlossningen plötsligt skulle sätta igång med all kraft, ser ut såhär:

1. Ring förlossningen och be om råd - eventuellt mötas upp av ambulans?

2. Beroende på tid på dygnet så har jag listat några personer jag ringer till som skulle kunna skjutsa mig och Liten mot ambulans eller hela vägen till stan.

3. Ring svärföräldrarna som kan ta emot Liten om vi kommer så långt, eventuellt möta upp oss.

4. Ordna någon slags tillfällig underhållning för Liten.

5. Bit ihop - knip ihop...

Som Kim skrev "Kvinnor har fött själva i urminnes tider..." och det går oftast hur bra som helst. Tar till mig det och gör mitt bästa för att slappna av.
- vs -

3 kommentarer:

  1. Skönt att du har en plan uti fall <3 kommer säkert gå jättebra, oavsett när liten vill titta ut

    SvaraRadera
  2. Alltid skönt att ha en plan, brukar göra att oron lugnar sig lite. Lät som en väldigt bra plan också:) Ha en fin fredag nu vännen! Kramar <3

    SvaraRadera
  3. Det blev en katastrofplan ser jag. Heja dig! Och det bästa med katastrofplaner är ju att dom mycket sällan, nästintill aldrig behöver användas.

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!