2013-11-14

Push play again!

Nu har jag träffat en läkare på Specialistmödravården och känner mig inte särskilt mycket klokare men lugnare.

Det känns som att jag, sedan värkarna satte igång i söndags har satt mig själv på paus, slutat andas normalt. Väntat, avvaktat, vilat.

Läkaren undersökte mig och vi pratade, det var många ord som "så här brukar det vara", "det är helt normalt" och så vidare men det kom hela tiden ett MEN.

MEN som omföderska är inget säkert.

Även om livmodertappen, trots de tidigare värkarna, för tillfället är opåverkad och fortfarande är 2-3 cm lång så betyder inte det att det enda som krävs är två rejäla värkar för att utplåna den helt.

Som omföderska går det egentligen inte att säga något om vad, när eller hur snabbt något kommer hända.

Slutsatsen är att jag, precis som innan, ska vänta på regelbundna värkar eller vattenavgång och då åka in direkt. Om det är så att värkarbetet avstannar när vi kommit in till förlossningen så överväger man patienthotell och/eller hjälp med dropp/igångsättning.

Från och med idag andas jag igen, trycker på play och lever normalt. Som en bonus har jag fått oväntad lyxtid med mamma (hon får inte åka hem än!) och barnen får njuta av bästa mormor.

Känner mig lite pirrig-i-magen-lycklig inför den närmaste framtiden, det är många glada händelser framöver. Snart (närsomhelst) kommer vår efterlängtade lilla bebis, jag fyller år och får tårta (jo, det är stort), Liten och Mellan fyller år (och får tårta), allt myspyssel inför julen är snart här och så kommer familjen kommer hit och firar jul.
- vs -

2 kommentarer:

  1. Ojoj, så spännande med bebisen! Förstår det är lite pirrigt med allt runtomkring när du bor så långt ifrån förlossningen, men det kommer gå jättebra :)
    Tack för recepttips, lät supergott! Här ska bakas!

    SvaraRadera
  2. Åh vad skönt att du känner att du kan andas lite igen. Ja tänk vad mycket mysigt som ska komma och vad härligt att få njuta lite av mammas sällskap också. Många kramar till dig raring

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!