2013-12-06

Färgförnimmelser och tårta!

Så var det äntligen fredag, en vanlig fredag och maken är tillbaks igen. Det har gått bra att köra delvis solo med kidsen de senaste två veckorna men jag har längtat efter honom ändå. 

Han kom hem med en lyxig köpetårta och en påse med tryfflar så jag smälte direkt. Det händer extremt sällan att han överraskar men det händer ändå. Planen är att vi ska se på film ikväll och jag hoppas bara att jag inte somnar innan vi hinner börja.


I veckan målade jag mina naglar med en ny nyans och insåg att färger bjuder på samma slags förnimmelser som dofter och ljud. Den här nyansen, Stylistica, ur Fnugs Festive Collection 2013 är i exakt samma lila som jag hade på naglarna för cirka femton år sedan.

Stylistica 79.
Danska FNUG är ett favoritmärke, det räcker gott med lager underlack och ett lager nagellack och det sitter i cirka fem dagar. Fritt från parabener, formaldehyd, toulene, DBP och parfym.
Jag och min bästis skulle åka till England för att spendera några månader där. Vi tog båten över från Göteborg och på vägen dit hade vi ju en del fickpengar så för första gången i mitt liv så köpte jag riktigt dyrt nagellack, två olika nyanser från Lancôme. Den ena såg ut som på bilden och den andra var en bronsaktig färg. Det fanns inte så många olika färger att välja bland på den tiden, tyvärr, det mesta gick i rött, orange och rosa så de av oss som ville ha annat använde sig av , hrm, tippex och spritpennor... 

När jag hittade de här två lacken blev jag överlycklig och köpte dem direkt. De användes under hela London-tiden så när jag nu lackade mina naglar i Fnugs nagellack fick jag exakt samma sköna känsla som jag hade när vi var där.

Vi delade rum i ett mindre lägenhetskollektiv strax utanför London, läste simpel engelska på förmiddagarna och hängde runt i stan resten av tiden. Lyxigt och en lycklig tid i mitt liv.

- vs -

2 kommentarer:

  1. Hihi, härligt att han är tillbaka och att du fick dina tryfflar :) Visst kan också färger framkalla minnen och känslor. Så fint att detta tog dig tillbaka i tiden och påminde dig om fina upplevelser, och att du delar med dig av dem :) Mysigt med en lugn hemmakväll, det har vi med <3 Jennie

    SvaraRadera
  2. Härligt med lite nostalgi kram Diana

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!