2013-12-22

Min graviditet vecka 40

En ocensurerad veckobok över min pågående graviditet. På måndagar går jag in i en ny vecka så det här handlar om veckan som gått.

Vecka 40

Jag var helt säker på att bebis skulle ha kommit ut vid det här laget. Inte bara på grund av värkarna i vecka 35 utan även då Liten kom tre veckor för tidigt. 

Nu är graviditeten fullgången och jag har dagliga värkar eller sammandragningar antar jag att det "bara" är. Bebis är mycket livlig och jag känner honom över hela magen, det trycker både uppåt och nedåt så han är säkerligen fortfarande ruckbar och ofixerad.

Har helt struntat i att kontakta min barnmorska för att tala om att vi är hemma (trots hennes rekommendationer att vi skulle stanna i stan) och jag borde väl åka dit på kontroll men jag orkar inte. Har ingen lust heller, sådär lagom moget men jag känner mg inte orolig för mina värden eller bebis och jag undviker gärna den timmes långa bilresan.

---

Min bm ringde några dagar efter att jag skrivit det ovanstående och hon förstod att vi gett upp och rekommenderade bara att vi ringer ambulansen när det sätter igång så att de kan möta upp oss på vägen. OM det går snabbt alltså. Hon gav mig också ett datum då vi ska ringa till förlossningen och begära igångsättning och det känns bra.

Visserligen har jag bestämt mig för att den här bebisen inte får komma förrän i januari. Vi kör övertid royale och det borde ju fungera eftersom jag inte är så himla stor. Visst har jag gått upp 17 kg under graviditeten men magen är egentligen inte så stor, därmed borde bebis inte heller vara någon biff.

Vi säger så, beslutet är fattat.

---

På lördag vid 6 föddes han äntligen. Inget januaribarn här inte!
- vs -

1 kommentar:

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!