2014-03-09

Bananmuffins med choklad och kokos - recept!

De förra Bananmuffinsen vi bakade blev väldigt populära så nu har vi testat en ny variant med samma bas.
Bananmuffins med choklad och kokos
12 st normalstora

3 Bananer (mogna)
1 dl Socker
1 Ägg
3 msk Mjölk
100 g Smör

Smält smöret, lägg i delade bananer och vispa tillsammans med ägg, mjölk och socker.

3 ½ dl Vetemjöl
1 tsk Bikarbonat
½ tsk Bakpulver
½ tsk Salt
1 tsk Vaniljsocker
½ dl Kokos

Blanda ihop, vänd ner i smeten och blanda. 

50 g Mörk choklad

Grovhacka och vänd ner. Fördela smeten i tolv muffinsformar.

25 g Smör
Socker
Kokos

Hyvla smör och lägg en skiva på varje muffins, toppa med kokos.

Grädda i mitten av ugnen, 200°C i 15-18 minuter. Låt svalna under bakduk.
- vs -

2 kommentarer:

  1. Åh, det kanske jag ska testa med bananerna som finns kvar och borde ätas upp, helst igår ;)

    SvaraRadera
  2. Så fina! När jag bakar med banan slutar det aldrig väl..inte utseendemässigt iallafall :(

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!