2014-03-25

Har du barn i förskolan?

I Stockholm gick våra äldsta barn på dagis (ja, jag vet att det heter förskola) i två respektive tre år. Trots att det skiljer fyra år mellan dem hade vi turen att få plats på samma avdelning. Den fröken som blev Stors favorit blev även Mellans och därmed vår. 

Utan att blinka hade jag gärna nominera fantastiska Ann till årets Bamse-pedagog men vet inte om hon jobbar kvar. Här i gles(o)bygden finns inget dagis så jag vill istället tipsa er som har barn i förskolan med fantastiska pedagoger om detta:
Känner du en pedagog som t ex har hittat på ett eget sätt för att lära barnen bokstäver eller siffror, skapat en lek för att få alla barn att vara med eller på ett ovanligt kreativt sätt fått upp barnens ögon för småkryp?
Nominera denne till Årets Bamse-pedagoger!
Mottagaren eller mottagarna av utmärkelsen får tillsammans ett stipendium på 40 000 kronor som ska gå till fortbildning som kommer barnen i förskolan till nytta. 
Nomineringen är öppen fram till den 5 maj och vinnarna presenteras på förskolans dag, den 15 maj. Årets Bamse-pedagoger är en ny årlig utmärkelse som sätter ljus på duktiga och engagerade förskolepedagoger runt om i Sverige. Syftet är att uppmuntra, inspirera och utveckla arbetet med att förmedla kunskap och bygga goda relationer till barn och mellan barn.
Läs mer och nominera här.
Utmärkelsen tilldelas en person, en grupp eller ett helt arbetslag som på ett framgångsrikt sätt arbetar med att:
- Lyfta barnens egen förmåga och väcka deras nyfikenhet, intresse och motivation att inhämta kunskap.
och/eller:
- Uppmuntrar barnen att bättre hantera konflikter och skapa relationer för att ge goda förutsättningar att kunna vara en bra kompis.
Alla som nominerar är samtidigt med och tävlar om prenumerationer på tidningen Bamse.
- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!