2014-03-25

Inlagd rödlök - Recept!

Ett gott tillbehör till exempelvis Pulled beef eller pork är inlagd rödlök. Det är dessutom enkelt att göra, snyggt (i verkligheten, inte på min bild) och något som kan sparas i kylen länge och egentligen användas till de flesta kötträtter. 
Mandolinen från Kyocera är oumbärlig när jag gör sådant här, den skivar löken i perfekt tunna ringar. Ursäkta de dåliga bilderna men löken fick en riktigt fin färg som livar upp vilken tallrik som helst.
Inlagd rödlök

3 st Rödlökar

Skiva i tunna skivor och lägg i en bunke med lock eller en en större burk med lock.

2 dl Ättiksprit
1 dl Vatten
2½ dl Socker
½ dl Salt

Koka tillsammans tills salt och socker smält. Häll över löken och låt svalna. Sätt sedan på locket och låt stå i kylen, gärna ett dygn innan det ska ätas.

Vi har haft löken i en glasburk i kylen i flera veckor och har ännu inte visat någon tendens på att bli dålig - lång hållbarhet alltså.
- vs -

1 kommentar:

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!