2014-03-16

Inspirerad av Roy Fares!

Jag är en sådan där som ryggar tillbaka vid fel ord i recept.

Bakrecept ska exempelvis inte innehålla vinäger eller ha ingredienser angivna i gram. Det beror på en kombination av lathet, vana att misslyckas och prestationsångest.
Därför har mina fördomar gjort att jag undvikit att ens öppna Roy Fares United States of Cakes. Mycket riktigt fyller boken fler av mina anti-kriterier; 

- Avancerad styling/dekoration.
- Viktmått.
- Många ingredienser.
- Ovanliga ingredienser.
- Många olika moment.
Alltså den här frysta kakan, ojojoj, den SKA tillverkas.
Men! Viktmåtten har kompletterats med rymdmått, en del recept är till och med enkla, bilderna är avslappnade och även om en del bakverk ser ruskigt avancerade ut så är det uppenbart att smaken är prioritet. Inga smakfria sugarpastefigurer här inte. Att det är värt att baka dem även om man, som jag, är usel på att skapa vackra kreationer.

Eftersom recepten är amerikanska innehåller de en hel del färdiga kakor och andra, ska vi säga, genvägar. Det förenklar en hel del och jag är inspirerad, superinspirerad - så nu ska det bakas à la Roy Fares!

Har du någon bakbok som inspirerar dig?
- vs -

2 kommentarer:

  1. åh den vill jag ha.. amerikanska bakverk är så roligt =).

    SvaraRadera
  2. Jag älskar att baka men är urusel på att följa recept !
    Jag vet inte varför, men jag kan bara inte hålla mig till "grundreceptet" utan måste freestyla ?!
    Kram

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!