2014-03-11

Isbjörn of Sweden BACKFLIP Pants & Jacket - testat!

Under den underligaste vintern hittills har de äldsta barnen haft ett varsitt set från Isbjörn of Sweden, BACKFLIP Pant & BACKFLIP Jacket, här följer vår utvärdering.
Till att börja med så är Mellankillen otroligt glad för hur setet ser ut, gul är och har alltid varit hans favoritfärg och kombinationen blått och gult passar såklart. Det är hans snyggaste ytterkläder och han trivs mycket bra i dem.

Stor har det rosa setet där hon haft jackan främst under skidåkning och lek medan byxorna har använts dagligen.

Isbjörn of Sweden BACKFLIP finns i fyra färgställningar,
i storlekarna 122/128, 134/140 och 146/152 cl.

Jackan har en bra längd för lek, skidåkning och andra utomhusaktiviteter. Kragen är hög och håller halsen varm. Snölåset och de många fickorna kommer väl till pass för barnen. En liten ficka på ena ärmen är utmärkt för ett liftkort och har en gullig text där det står "Wanna ski?!".


Ärmarna har en tajt mudd på insidan och en kardborrestängning ytterst. Ingen av barnen gillar att ha glipor mellan handskar och jacka och då är det toppen att den tajta mudden sitter under handsken som man enkelt låser fast med kardborre utanpå.


Byxorna har avtagbara hängslen och åtdragbar midja. Hängslena är lätta att justera, precis som det är enkelt att spänna åt med kardborreband i midjan. Stor har tagit av hängslena och använder enbart skärpet medan Mellan trivs bäst med hängslen.


I skolan har de yngre barnen en isbana som de kastar sig längs med på knäna. Det blir naturligtvis ett oerhört slitage på byxorna när de glider på vass och ojämn is om och om igen. Visst blir Mellans byxor slitna på knäna men de håller! Som förälder är det tacksamt att inte behöva säga till sina barn att avstå en lek på grund av klädernas kvalitet.

En detalj som visar att den höga
kvaliteten både är tänkt för och tål
flera ägare.

Vintern har bjudit på kyla ner till cirka -30 grader och det har inte funnits ett enda tillfälle då barnen frusit. Med rätt kläder under håller Backflip värmen även när barnen blivit varma och svettiga av en aktivitet.


Hela setet är naturligtvis anpassat för att låta barnen behålla sin rörelsefrihet, de är tajta respektive vida på rätt ställen. Något som båda barnen håller med om och känner sig inte det minsta begränsade i kläderna.


Häromveckan lekte en hel hög med barn i den bäck som ligger i utkanten av vår tomt. De tog sig igenom istäcket och lekte stundvis i vattnet. När barnen kom in visade det sig att alla utom mina barn som hade Isbjörn of Swedens BACKFLIP var blöta ända in till underkläderna. På mina barn hade vätan inte ens gått igenom yttertyget. 


Det blir inte bättre än så.


Jag frågade Mellan två mycket enkla frågor frågor och fick lika enkla svar:

Kan du säga vad som är dåligt med kläderna?
- Nej, inget är dåligt.
Kan du säga vad som är bra med kläderna?
- Allt är bra!
Slutsatsen är därför att Isbjörn of Sweden fortsätter leverera högkvalitativa barnkläder som jag, som fyrabarnsförälder, och mina barn rekommenderar helhjärtat!
- vs -

3 kommentarer:

 1. Gillar färgerna på kläderna! Tycker om när det är lite färgglatt, är så trött på svart och mörkblått på barnkläder. Sonen har en röd overall, han är så fin i den :) Men tack för din utvärdering! Kanske blir en overall av det här märket till sonen nästa vinter helt enkelt! Man vill ju känna sig säker på att ens barn håller sig varm och torr i kylan.

  Kanske ska testa ditt recept vid tillfälle :) Skulle iofs inte förvåna mig om det blir tokigt för mig ändå, det är som en förbannelse vilar över mig och bananbakning , haha!

  SvaraRadera
 2. Härligt! Och fina färger gör inte det hela sämre ;)

  SvaraRadera
 3. Haha! Även om det är jag som bestämmer så är det sjukt jobbigt när han gnäller som ett barn över att det "klirrar" när han ställer ner glaset/muggen. Och han suckar tyst när jag påminner nu om glasunderlägg på vårt känsliga soffbord (vitt bord med kafferingar vill jag INTE ha!). ;)
  Kram

  SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!