2014-04-30

Biskvitårta - recept!

Chokladbiskvier är en favorit hos hela familjen men eftersom de har så många moment och därmed känns krångliga så bakas de sällan. Testade därför att baka en biskvitårta istället och det visade sig mycket riktigt vara lika gott men så mycket enklare.
Biskvitårta

Botten

400g Mandelmassa
1 st Ägg
2 st Äggvitor

Riv mandelmassan grovt och vispa ihop med äggen. Sätt fast bakplåtspapper i botten av en springform och bred ut smeten. Grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader tills kakan fått färg, ca 20-25 minuter. Låt svalna helt.

Smörkräm

2 st Äggulor
1 ½ dl Florsocker
100 g Smör
2 msk Kakao
1 krm Salt

Vispa samman till en slät smet och smaksätt enligt önskemål, exempelvis med kaffe (2 tsk), mint, citrusfrukt, smakrik likör (3 tsk) eller något annat du tycker är gott.

Bred ut smörkrämen på den kalla kakan och ställ i kylen.

50 g Mörk choklad
1 msk Smör

Smält chokladen och rör ned smöret. Låt chokladen svalna något innan du brer ut den över smörkrämen/kakan. Ställ kallt tills det är dags att sköra upp och mumsa. 
- vs -

1 kommentar:

  1. Men så jäkla gott! Fast inget för mig de närmsta 58 dagarna då jag kämpar med mina vantrivselkilon...men ser jädrans smarrigt ut, jag äääääälskar biskvier!

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!