2014-04-01

Bröd med rödbetor och fetaost - recept!

Här är ett recept på Rödbetsbröd med smak av timjan och fetaost, det passar utmärkt till soppa utan pålägg eller rostat med smör. Brödet är till sin fördel om du bakar det dagen innan det ska ätas.
Rödbetsbröd med fetaost
2 limpor

25 g Jäst
7 dl Vatten, 37 grader

Lös upp jästen i vattnet.

½ msk Salt
3 dl Färska Rödbetor
15- 18 dl Vetemjöl

Riv rödbetorna grovt och tillsätt tillsammans med salt och det mesta av mjölet. Låt jäsa i 40 minuter.

Arbeta samman med mjöl till en smidig deg. Dela i två delar och kavla ut.

150 g Fetaost
3 msk Torkad Timjan
eller
6 msk Färsk Timjan

Strö över smulad feta och timjan. Rulla ihop degplattan och lägg med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter.

Gräddas i nedree delen av ugnen, 225 grader i 30-45 min. Knacka på brödets undersida, om det låter ihåligt så är det färdigt.

- vs -

5 kommentarer:

  1. men gud så gott det såg ut, var det svårt att göra?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket gott! :)

      Det var lätt att göra men kolla att det är färdiggräddat innan du skär upp det. :)

      //Anna

      Radera
  2. Åhh.. så gott det såg ut. Jag ställer samma fråga om en annan här uppe, var det svårt att göra?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nepp, inte svårt. Kanske ett tips jag glömde skriva: ha engångshandskar eller liknande på dig när du river rödbetorna så slipper du röda fingrar. :)

      Kram

      Radera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!