2014-04-06

Hamburgerbröd / Frallor - Recept!

Jag såg det här receptet på Kalljästa frallor i den inspirerande bloggen Mirre Syr och tyckte att de såg så goda ut att jag ville prova att baka dem. 

Sagt och gjort, det visade sig vara ett lättbakat och gott bröd som jag tänker mig vara en bra vitt-bröd-bas, som alltså passar utmärkt att variera med olika kryddor och mjölsorter.
Hamburgerbröd - Kalljästa frallor
16-20 st

125 g Smör, mjukt
8-9 hg Vetemjöl, ca 10 dl
1 tsk Salt
1 msk Socker

Blanda samman.

75 g Jäst
5 dl Mjölk

Lös upp jästen i den kalla mjölken. Tillsätt lite i taget.

Låt degen vila i 10 minuter.
Rulla till bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa i två timmar.

Grädda bröden i 200 grader i mitten av ugnen tills de fått färg, ca 10 minuter. låt svalna på galler utan bakduk. Om du fryser in bröden är det smart att skära upp dem först.
- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!