2014-04-03

Mörka chokladkakor med smak - recept!

Här är ett recept på halvmjuka och saftiga chokladkakor som kan varieras efter vilken choklad man väljer att använda. 

En 100 grams chokladkaka med lite finare choklad, kanske med smak av havssalt, kaffe eller apelsin fungerar alldeles utmärkt. Eftersom det passar så bra att använda en stark choklad med någon smak så blir kakorna väldigt vuxna till smaken och det räcker med en liten kaka till kaffet.
Mörka Chokladkakor
15-30 st

100 g Smör
1 dl Rör- eller Råsocker
1 dl Socker

Smält smöret och vispa samman.

2 st Ägg

Tillsätt ett i taget och vispa.

1 tsk Vaniljsocker
1½ dl Kakao
3½ dl Mjöl
1 tsk Bakpulver

Blanda ned och vispa ihop.

100 g Mörk Choklad (70%) med eller utan smak

Grovhacka och rör ned. Klicka ut önskat antal på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader i 10-12 minuter.
- vs -

4 kommentarer:

  1. Yum yum! Du hinner baka med, supermamman :D Jag har duschat idag och gått en promenad..känns som det får räcka så..dammråttorna börjar sakta knapra på mina hälsenor.. ;D

    SvaraRadera
  2. Tack! Hoppas också illamåendet ger med sig snart.. Får spara det här receptet tills dess

    SvaraRadera
  3. Mmm... GOTT !!
    här har det bakats både nallekakor och chokladbollar till morgondagens kalas :)
    Kram

    SvaraRadera
  4. Mumsimums! :)

    Hoppas helgen varit bra!

    Kram

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!