2014-04-16

Nyheter från Semper barnmat!

Tidigare skrev jag om palmolja, hur dåligt det är för naturen, djur och växtarter och oss människor. Tydligen har det funnits i den mat många av oss ger våra allra yngsta så det var med glädje jag fick veta att Semper bytt ut palmoljan i sitt välling- och grötsortiment.
Grädde ersätter palmolja i recepten, och tillsammans med rapsolja och solrosolja är detta den nya fettingrediensen i alla produkterna. Förutom helt nya revolutionerande recept har produkterna också fått en helt ny design som tilltalar dagens föräldrar.

Med grädde, rapsolja och solrosolja får produkterna nu en ännu bättre fettbalans. Förändringen bygger på forskning som visar att mjölkfettet har egenskaper som kan bidra till bättre kognitiv utveckling och hälsa hos små barn. Förutom nyttoaspekten ger grädden produkterna också en naturlig och rundare smak. Den nya fettsammansättningen har många hälsofördelar, men är också bättre ur miljösynpunkt.
Jag gillar grädde, rena feta produkter som finns i Sverige och nu är det lätt för oss att välja välling ur Sempers sortiment.

Liten gillar den här gröten extra mycket så den rekommenderas!
- vs -

1 kommentar:

  1. Så bra att höra! Kör ju med både semper välling och gröt. Då kan vi fortsätta med det och känna oss bra :)

    Gad påsk!!
    Kram

    Ps. Sambon var med på badhuset ;)

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!