2014-04-11

Pizzabullar - Recept!

Fina Elin visade en bild på pizzabullar som hon och hennes familj brukar ta med under sina picknickar, det är något jag tänkt på men aldrig kommit till skott att baka tidigare men nu har det blivit av, flera gånger till och med. Eftersom jag är inkapabel till att följa recept till punkt och pricka så blev det något annorlunda än Elins recept.

När vi gör egen pizza lägger maken ner en del arbete på sin egenkomponerade tomatsås och det är en av anledningarna till att hemmapizzan är extra god. Det ger en tyngd till bröd såväl som fyllning så jag rekommenderar att man, om man inte gör en egen sås, väljer en god, välkryddad tomatsås till bullarna. Jag har använt en parmesandoftande tomatsås och det funkar utmärkt.
Fula men goda!
Pizzabullar
20-30 st

50 g Jäst
6 dl Mjölk

Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen.

½ dl Rapsolja
1 msk Salt
1 msk Oregano
1½ dl Grahamsmjöl
ca 8-10 dl Vetemjöl

Blanda i allt och arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa i 45 minuter.

Fyllningen är naturligtvis valfri men jag har valt att använda följande:

500-800 g Hushållsost
150 g Skivad Salami
400 g Tunn Kokt skinka
30 st Svarta Oliver
1 flaska Tomatsås

Riv osten  (ja, det är mycket ost men jag är en av dem som tycker att man inte kan få för mycket smält ost), strimla skinka och salami, skiva oliverna. 

Dela degen i två och kavla ut dem till rektangulära plattor, som när man bakar vanliga kanelbullar. Bred ut tomatsås över plattan och lägg på fyllningen. Rulla ihop och skär i 1½-2 cm breda skivor.

Lägg direkt på bakplåtspapper eller i stora bullformar. Låt jäsa i 20-30 minuter.

1 Ägg

Vispa ägget och pensla bullarna. Grädda i mitten av ugnen, 220 grader i 10-15 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.
- vs -

3 kommentarer:

  1. älskar pizzabullar.. det gjorde vi alltid när jag var liten och så kunde man ta fram ur frysen när man ville. helt perfekt =)

    SvaraRadera
  2. Åh så kul att få inspirera lite! Och jag är tvärtom dig ... helt oförmögen att sväva utanför recept, haha! Får ta och testa ditt recept nästa gång :)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Jag måste verkligen ta mig i kragen och börja baka igen.... Pizzabullar är ju helt perfekt att ha i frysen!
    Kram

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!