2014-05-09

En hektisk vecka!

Måndagen började med att två rara rörmokare kom och kopplade bort vattnet i badrummet. Dubbla känslor såklart, underbart att arbetet påbörjas - mindre underbart att vara utan toalett och dusch.

Märkte redan på tisdagen att det stressade mig mer än jag trott att inte ha toaletten tillgänglig hela tiden. Även om vi ställde tillbaks själva toalettstolen och spolade med en hink kvällstid så har det tagit energi från mig. Ingen höjdare för kontrolltörstande jag.

Vi har haft ett par bilresor i veckan, jag sitter helst inte i bilen alls på grund av smärtan det ger i bäcken, svanskota och rygg. Det har verkligen inte blivit bättre efter förlossningen utan sämre än någonsin och efter att ha suttit i bilen i kanske tio minuter är resten av dagen som en dimma av värk. Mycket irriterande.

Resultat: less.

Liten har inte blivit åksjuk på flera månader och jag har därför börjat slappna av lite när vi åker bil. Har varit lättad och tänkt att hon kanske vuxit ifrån det men så var det inte. Jag har tidigare suttit beredd och läst av henne och har därför hunnit ha en kräkpåse redo och det har gått så bra för henne att bara flyta med. Nu har det gått för lång tid sedan sist så hon verkar ha glömt bort vad det var som skulle hända och hände. Lilltjejen blir rätt skrämd och rycker bort påsen flera gången. 

Resultat: städläge.

Känns som att vi är tillbaka på noll igen, när det gäller åksjukan. Mycket trist.

Tisdag eftermiddag kom en rar plattsättare och drog igång kaklandet. Tjopp, tjopp så var halva badrummet färdigt. Tidigt onsdag morgon kom samma hantverkare och jobbade järnet hela dagen för att hinna färdigt och det gjorde han. 

Resultat: superfint!

Onsdagskvällen spenderades i lätt kaos då badrumsmöbler skulle skruvas ihop och allt förberedas för rörmokarna som skulle komma tidigt torsdag morgon. De blev sent och alla skulle upp tidigt (vid 6 som vanligt) för en av de nämnda bilturerna, den längre av dem. Hantverkarna kom och hann stänga av vattnet innan vi hunnit iväg. 

Resultat: rörigt. (Rörmokarigt?) 

Sämre sömn beroende på en extra hungrig bebis och en bråkig kropp som gör att jag varken kan ligga som jag vill eller ens sova djupt på grund av värken gör mig till en trött, tom och lättirriterad person. Inte alls kul. För någon.

Speciellt inte för en kontrolltörstande som jag.

Idag är det fredag och badrummet är i våra händer. Det ska skruvas upp skåp, en duschvägg ska sättas upp och lådor ska fyllas. Piff och pynt som är så himla roligt.

Som det känns nu så orkar jag inte ens glädjas åt det jag vet att jag innerst inne gör. Maken ska snart åka iväg och kommer spendera natten hemifrån. Fyra barn, trött mamma, rörigt hem.

Resultat: ledsen och nedstämd.

Så jag äter godis. Skyndar mig att slänga i mig choklad för då räknas det inte rent viktmässigt. Om det går undan alltså.

Resultat: ångest.

Jättebra. För en kontrolltörstande.
- vs -

2 kommentarer:

  1. Men fina du, hoppas att det kommer att kännas bättre när badrummet är helt klart och allt går som du vill igen!

    Här råder typ nästan samma kaos. Renoveringskaos direkt man kommer innanför dörren (bokstavligen), magsjuka gånger tre på en månad och så kräks katten mask bara för att avsluta (förhoppningsvis) allt elände.

    Hoppas att helgens säljande på loppis kan få mig på bättre humör ...
    Kram

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!