2014-06-16

Ge tillbaks min flagga!

I många länder pyntas det hejvilt med flaggor när något ska firas, födelsedagar som nationaldagar. Jag gillar det.

I Sverige känner jag att vår flagga har blivit stulen. Smutsats ner av ett gäng fåntrattar som gjort den till en symbol för rasism. Som om svenskhet, stolthet och kärlek till Sverige egentligen betyder att jag är nazist.
Jag har blivit alltför mesig med att flagga. I Stockholm vågade jag inte sätta en flagga på vår balkong eftersom jag var helt säker på att det skulle uppfattas som att jag var invandrarfientlig eller bara allmänt bakom flötet. Och att vi på något sätt skulle få betala för det.

Det är sorgligt tycker jag så nu har jag bestämt mig för att det räcker. Min familj ska flagga vackert blågult vid varje firande från och med nu. 

Så alla förbannade nazister, nya som gamla, rasistfjompar och andra bakåtsträvare - nu tar jag tillbaks vår flagga!
- vs -

3 kommentarer:

  1. Det gör du rätt i! Jag minns när jag var liten, då var flaggan alltid hissad hos andra (vi hade ingen flaggstång) när det var nåt festligt tillfälle, eller kanske bara för att det var en vacker dag! Det var inget rasistiskt i det och heller ingen som tolkade det så!
    Jag är på inget sätt främlingsfientlig heller, min mamma är inte svenskfödd. Jag tycker att vår flagga är fin och jag hoppas att fler kommer att ta tillbaka vår flagga och göra den ren igen, som den var när vi var små! Kram

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!