2014-06-17

Morotsbröd - Recept

Morötter är en härlig grönsak som ger fin färg men inte direkt så mycket smak till bröd. Här är en enkel variant på ett gott och lite större bröd.
Morotsbröd
18 st

8 dl Vatten

Värm till ca 40 grader.

½ dl Rapsolja
1 dl Mjölk
50 g Jäst

Tillsätt olja och mjölk, smula ner jästen och låt den lösas upp.

1 msk Salt
2 msk Sirap
3 dl Morot

Riv morötterna fint och tillsätt med salt och sirap.

ca 15 dl Vetemjöl (fast men något degig)

Häll i mjöl och arbeta in tills degen är samlad men ändå något kladdig. Låt jäsa i ca 40 minuter.

Ta upp och arbeta ihop degen igen, använd rejält med mjöl. Dela i ca 18 bitar och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa i 320 minuter.

Grädda i mitten av ugnen, 250 grader, tills de fått färg, 8-10 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.
- vs -

1 kommentar:

  1. Vad gott det lät! Måste absolut testa!

    Kram Kristin
    Http://onlyfemale.se

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!