2014-06-27

Pizzabröd Buffébröd - Recept!

Häromdagen testade jag att göra en variant av pizzabullar, i form av en limpa vilket jag tänkte skulle skivas och användas som ett buffébröd. Det blev gott och var enkelt att göra. Precis som med Pizzabullar så kan man variera pålägget som man vill.

Brödet på bilden innehåller det jag vanligtvis har på pizzabullar och kan naturligtvis varieras i det oändliga. Varför inte Chevré och hjortron? Eller Fetaost, oliver och basilika? 
Pizzabröd
2 stora bröd.

50 g Jäst
6 dl Mjölk

Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen.

1 dl Rapsolja
1 msk Salt
1½ msk Oregano
3 dl Grahamsmjöl
ca 8-10 dl Vetemjöl

Blanda i allt och arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa i 45 minuter.

Fyllningen är valfri men jag har valt att använda följande:

400 g Hushållsost
150 g Skivad Salami
400 g Tunn Kokt skinka
30 st Svarta Oliver
1 flaska Tomatsås (gärna en smaksatt variant)

Riv osten och skiva oliverna. 

Dela degen i två och kavla ut dem till rektangulära plattor. Bred ut tomatsås över plattan och lägg på fyllningen. Rulla ihop lägg limpan som ett U på bakplåtspapper. Låt jäsa i 20-30 minuter.

Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 15 - 25 minuter, det ska ha fått färg och om du knackar på brödets undersida ska det låta ihåligt när det är färdigt. 

Pensla med vatten och strö flingsalt över. Låt svalna på galler utan bakduk, skär upp först när brödet svalnat helt.
- vs -

1 kommentar:

  1. Det lät gott, tack för tipset ! Ha en fin helg :)

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!