2014-07-10

Morotskaka med vit chokladfrosting - Recept!

Frosting är oftast en succé, oavsett vilket bakverk vi sätter det på. Sist vi gjorde morotskaka så gjorde jag en frosting med vit choklad i. Den var uppskattad.
Morotskaka

3 st Ägg
2 dl Socker

Vispa pösigt.

3 dl Mjöl
2 tsk Bakpulver
1 msk Vaniljsocker
1½ tsk Ingefära
1½ tsk Kanel
1½ tsk Kardemumma

Blanda och vispa ihop med äggblandningen.

1½ dl Solros- eller Rapsolja
4½ dl Morötter

Riv morötterna fint och tillsätt tillsammans med oljan. Häll ned smeten i en bakplåtspappersklädd eller smord och bröad form. Välj en sockerkaksform om du vill ha en hög kaka eller en plåt om du vill ha en vidare men lägre.

Grädda i mitten av ugnen, 200 grader 20-40 min, beroende på form. Låt kakan svalna innan du skär upp och/eller tar på frostingen.

Vit Chokladfrosting

75 g Smör

Smält smöret.

100 g Vit Choklad

Hacka fint och blanda med det varma smöret, rör om tills chokladen smält.

200 g Färskost
4 dl Florsocker

Vispa ihop med chokladblandningen. Bred eller spritsa frostingen på kakan.
- vs -

9 kommentarer:

  1. ååh älskar morotskaka.. vad gott med vit chokadfrosting!

    SvaraRadera
  2. Åååå!!! Så himla gott! Den ska jag bjuda på när jag fyller år i helgen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Grattis på födelsedagen!

      :)

      Radera
  3. men åhh va god den såg ut !
    Morotskaka är en favorit :)
    Kram

    SvaraRadera
  4. Mums vad gott det såg ut, jag älskar morotskaka. Måste laga det nu på semestern.

    Kram Kristin

    SvaraRadera
  5. funkar detta recept som muffins? Kram ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte testat just det här men det tror jag säkert. Jag använder nästan alltid samma recept till muffins och större kakor. :)

      Kram

      Radera
  6. Mums, det låter (och ser) jättegott ut!

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!