2014-07-06

Ofärgat hår, utväxt och ny frisyr?

Trots att jag sällan ser mig själv i spegeln så är jag trött på den jag ser. Samma, samma trista människa. Ingen förändring i sikte. Eller?

Jag har slutat färga håret svart. Jag har slutat färga håret. Det betyder ju att jag ser ännu tråkigare ut och färgen som kommer fram är liksom färglös? Det kan ju inte stämma men jag tycker att det ser riktigt konstigt ut när jag börjar se efter. Det är ingen jättestor skillnad, håret är ju mörkt men jag vill göra något under tiden. Under utväxttiden.

Anledningen till att jag valt att sluta färga är för att jag vill sluta med en del kemikalier och för att jag inte orkar, hinner, vill behöva färga håret varje månad.

En sidecut är väl ett bra mellanting.
Jag är så sugen på att raka av mig allt hår. En ny start, ett nytt  friskt hår. 

När jag nämnde det för maken fick jag en mycket underlig blick. Och vad jag gissar en liten suck. Det här är mannen som fått filma mig när jag säger "Kom ihåg att jag inte vill inte klippa av mig håret" eftersom jag ångrar mig varje gång. För att visa mig när jag börjar med mina funderingar.

En sidecut har jag velat ha i flera år men jag är inte så cool som tjejen på bilden. Jag vill gärna sätta upp håret och hur snyggt är det då? Visserligen är det ett mellanting, jag rakar inte av mig allt hår och jag får en snygg frisyr. Vågar jag?

Samtidigt så vet jag att varje gång jag färgat håret i en annan nyans, om det så varit rött eller blont så har jag känt mig som hemma när jag återgått till det svarta. Jag är svart.

Vill färga håret lila. Eller rosa. Men då är jag tillbaks i färgandet och det var inte målet. Kanske om jag hittar en ekologisk hårfärg. 


Tänker att jag ska besöka en frisör när jag är i Stockholm nästa gång och nästan ge fria händer. Nästan. Att färga, klippa och ge mig en ny stil. Något som är lätt att hantera och snyggt. Och kul.

Jag vet inte vad jag ska göra men en förändring vill jag ha. En nystart. 
- vs -

3 kommentarer:

  1. Svar
    1. Haha, jag vet inte hur jag ska tolka det där...

      Radera
  2. Du är en av de vackraste kvinns jag vet min vän. Sidecut... Kanon! Det kommer passa dig perfek! Gört!!!!

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!