2014-07-18

Vår pärla på hjul!

För många år sedan, när vi bodde i huvudstaden och endast var fyra i familjen skaffade vi en husvagn. Modell mindre med tre sovplatser, en våningssäng för barnen i ena änden och en 140 cm bred säng i den andra. Som i de flesta husvagnar så är det trångt om utrymme men vi har det som behövs, sängar, bord, "kök", soffor, skåp och toalett. 

När vi fick vagnen så var den ganska sunkig så vi slet ut alla dynor och textilier, tokstädade och gjorde den till vår egen. Vi köpte nya dynor av skummadrasser, mattor och en massa tyg. Det var ett hårt arbete att sy överdrag och gardiner, inte minst för någon som är kass på att både mäta och sy. Därför är jag otroligt stolt över att jag gjorde det och att det blev riktigt bra.
Det går inte att göra så mycket åt den fasta inredningen i 1986 års coolaste snitt men svartvita tyger hjälper. Originaltygerna i ljusblå och beige plysch var ingen hit.
Pärlan har stått i det närmaste oanvänd de senaste fyra åren och har bara utnyttjats sporadiskt, dels som gästrum på vår gård och under ett par korta midsommarturer. Ibland har barnen sovit i den någon helg, ett litet extrarum.

Det kommer bli extremt trångt när vi nu är sex personer i familjen men säkert mysigt också. Den här gången ska den bara agera sovrum så det måste inte bäddas ut och in, tas bort och tillbaks bord, lagas mat och roddas om.

Nu ska vi laga mat - alla måste gå ut!
Nu ska vi bädda ut sängarna - alla måste ut!
Det brukar knappt gå att vända sig om så backvarnare och speglar är bra.

Idag städade jag och Stor ur det mesta och hängde upp nytvättade gardiner. Det doftar gott därinne och imorgon påbörjar jag packningen. Det blir en liten semestertripp med vår lilla pärla och jag ser fram emot att trängas med min familj.
- vs -

3 kommentarer:

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!