2014-08-25

Isbjörn of Sweden Mountain LongSleeve - testat!

Det är ingen hemlighet att jag gärna klär mina barn i kläder från Isbjörn of Sweden. Fram till ett par år sedan så tillverkade de enbart ytterkläder men numer finns det även en del annat.
Byxorna på bilden heter Trapper pants och kommer från samma märke, recension av dem finns här.
Mellanbarnen (2 och 7 år) har en varsin tröja, Mountain LongSleeve, som självklart kan användas året runt men kommer allra bäst till pass under sommaren.

Tröjan finns i två varianter, en med kort och en med lång ärm. De har ett diskret tryck av ett topografiskt Kebnekaise på framsidan och kontrasterande färger i ärmslut och halslinning.

Tyget är extremt mjukt och töjbart. Det är mjukare än ull och håller verkligen formen efter både användning och många tvättar. Tyget har blivit något noppigt men det är inget som stör.

Passformen fungerar både som en lite tajtare tröja såväl som en lösare, vilket gör att den går att använda under lång tid. Det blir som två olika tröjmodeller som växer med barnet.


Den långärmade tröjan passar extra bra när solen skiner varmt samtidigt som det blåser kallt, vilket är vanligt här i fjällen. När ett omväxlande väder kräver både svalka och skydd från sol och vind. 

Eftersom den är så mjuk och följsam är Mountain LongSleeve också bra som underställströja.

Samtliga plagg från Isbjörn är tillverkade av funktionella och miljövänliga material där funktion och hållbarhet är ledstjärnor. Kläderna ska kunna användas av flera barn och sparar därmed på naturen i ytterligare ett steg. 


Båda barnen, och deras föräldrar, är mycket förtjusta i sina Mountaintröjor från Isbjörn och rekommenderar dem helt klart. 
-  vs -

5 kommentarer:

 1. Såna härliga bilder! Fina kläder och ännu finare barn <3 Och jag undrar hur är byxorna i storlek. Har tittat på dom åt Edvin men vet inte om jag ska ta 128 (som han har nu) eller om man ska hoppa upp en storlek?
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Jag har bara sett kläderna på nätet - aldrig i verkligheten,
  men jag tycker att framför allt ytterkläderna ser så himla sköna ut,
  Och snygga är dom oxå !
  Kram

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset, vilka underbara bilder kram Diana

  SvaraRadera
 4. Vi älskar Isbjörns kläder, de är galet bra!

  SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!