2014-08-31

Läge för förändring!

Snarare hög tid för förändring. Det är något jag vet så väl men ha valt att blunda för alltför länge. Jag måste förbättra min hälsa om jag vill leva länge. 

Som förälder är det min skyldighet att göra mitt bästa för att finnas för dem så länge som möjligt. Finnas med dem. Jag vill ju det.

Det som måste förändras är min kosthållning och min allmänna kondition.

Jag äter fel.

För lite.
För lite mat.
För lite näring.
För lite frukt och grönt. 
   
För mycket kolhydrater.
För mycket kolhydrater i kombination med fett.

Jag rör mig inte alls och känner verkligen hur kroppen försämras. Hur den felbelastas och krämporna bara ökar.

Det är knappt 1½ år kvar tills jag fyller 40 och jag vill inte fira med skyhögt kolesterol, diabetes och kärlkramp.

Skärpning!

När jag åt strikt LCHF så mådde jag bra, riktigt bra, men jag känner att jag vill ha ett mellanting den här gången. Jag vill undvika förbud och istället komma in i ett enklare och mer hållbart sätt att leva. 

Med min allt-eller-inget-mentalitet blir det en extra utmaning men jag ska fixa det. Hur planen och målet kommer se ut återkommer jag med men ett beslut formas och jag hoppas att ni vill följa med.

Jag ska bara återhämta mig från nästa veckas handledsoperation först. Ska bara...
- vs -

6 kommentarer:

 1. Själv börjar jag imorgon, du kan ju alltid haka på redan nu genom att börja med att styra om matbiten :) In med mer frukt tex, det är ju lätt fixat och inget som påverkar din operation på något sätt :D

  SvaraRadera
 2. det är jobbigt när man VET med sig att man liksom MÅSTE ändra kosten. det är svårt! hoppas att du får ordning på det och trivs med ditt val =).
  jag kör så här. Inga kolhydrater på dagen. Eventuellt till middagen så kan jag få äta lite kolhydater, men annars försöker jag att det bara blir till kvällsmat. Jag har jättelätt för att äta mycket kolhydrater också. det är en jobbig fälla!

  SvaraRadera
 3. Skitbra tänk. Jag är med dig lika samma. Dricker för lite vatten äter för mkt kolhydrater å fett. Det har jag tydligt sett om man följer lifesum appen. Min mage behöver trimmas. Jag vill sköta mig och vara ett bra exempel till mina barn. Jag är med å peppar dig. Big time!!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag ska starta igång nåt "nyttigare" liv jag med. Känner att magen slår bakut när jag äter för mycket gott och för lite nyttigt. Dessutom skulle det inte göra något om jag fick upp lite flås plus tappade nåt kilo ...
  Kramkram

  SvaraRadera
 5. Du har lyckats förut, och du lyckas igen.
  (önskar att jag hade styrka och mod att komma igång.
  Men så länge jag ammar har jag det som min ursäkt.
  Sen hittar jag en ny ursäkt... :/ )

  Lycka till med op och du? PEPP, PEPP. Du klarar ALLT:
  kram ♥

  SvaraRadera
 6. Måste erkänna att det skulle lika gärna kunna vara jag och mina punkter. Jag äter också väldigt mycket kolhydrater och fett till det, och grönsaker är obefintliga på min tallrik helt enkelt för att jag inte gillar det. Smakar inte gott! Men för ett tag sen laddade jag ner en kaloriräknar-app som hjälper mej att ha koll på dagsintaget och kan på så vis äta allt, men ha koll så att det inte springer iväg. Toppen!

  SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!