2014-08-13

NUXE Huile Prodigieuse - testat!

Jag testat Huile Prodigieuse från franska NUXE och här följer min utvärdering.
Huile Prodigieuse är en närande, reparerande och skyddande torrolja för sammetslen hud och glänsande hår som passar alla åldrar liksom alla hud- och hårtyper. Oljan gör huden sammetslen utan att kännas fet. Den förnyar hudens celler och motverkar för tidigt åldrande av huden.  Den tillför också näring, lugnar och återfuktar huden. Under årets skiftande vädertyper skyddar oljan ansiktet, kroppen och håret. Oljan har också goda effekter på hudbristningar. Oljan innehåller mycket hög andel (30%) exklusiva växtoljor. Innehåller 98,8% ingredienser av naturligt ursprung.
NUXE är ett anrikt varumärke och en föregångare inom ekologisk skönhet. Just Huile Prodigieuse är i mina ögon originalet när det kommer till kroppsolja. 

Naturliga produkter är uppenbarligen att föredra och jag tycker det är bra att de finns i mer exklusiva och lyxiga varianter. Det gör att de av oss som enbart vill ha dyra produkter (det finns många av dem) faktiskt har möjligheten att välja ekologiskt utan att känna att de tummar på lyxkänslan.


Inom de flesta områden så är jag förtjust i produkter med många användningsområden, med bredd. När det gäller skönhet så är det inte minst praktiskt att ha färre saker att packa i necessären. 
Multi-Purpose Dry Oil Huile Prodigieuse är som den heter - multifunktionell. 

Jag gillar också när produkter är milda och naturliga, såsom ekologiska oljor, vilket betyder att jag även kan använda dem till barnen.


Huile Prodigieuse är en torrolja som är väldigt lätt att smörja in. Flaskan har en sprayapplikator och som ger en fin, dimmig dusch. En sprayning räcker till hela ansiktet och oljan är både dryg och lättabsorberad.

Doften är något parfymig. Normalt sett föredrar jag extremt milda dofter och även om den här är diskret så doftar den lite syrligare än vad jag är van vid. Trots det så har jag, efter daglig användning, inte bara vant mig vid den utan tycker även om och trivs mycket bra med den.

Jag har använt Huile Prodigieuse till hela kroppen och den ger en perfekt årefuktning. Under hela tiden jag använt den så har jag inte känt mig torr en enda gång, trots att jag exempelvis badat flera gånger i sommar utan att smörja in mig efteråt.

Det går även bra att använda oljan till massage men då får man ta några extra sprayningar för att mätta huden.


Till håret har jag använt oljan som glans och det funkar naturligtvis utmärkt.


Från och med nu kommer NUXE Huile Prodigieuse alltid finnas i mitt badrumsskåp så det är med självklarhet jag rekommenderar oljan vidare.
- vs -

1 kommentar:

  1. Är så glad för att det mesta nu går att få tag på i ekologiskt! (och oftare nu till "normal" pris!)

    Jag har bytt domän först för att jag blev erbjuden. Nappade på det eftersom jag som är totalt oteknisk känner att ett eget domän är lite "stort" för mig. Sen kände jag mig lite "ensam" där. Ger loppi en chans och hittills så trivs jag :)

    KRAM

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!