2014-08-15

Sista sommarlovshelgen & inflyttning!

För några dagar sedan såg det ut såhär i barnens rum på övervåningen.
Idag är rummen klara till 95%, båda rummen saknar taklister annars är det ena helt klart medan det andra färdigställs med färg just nu.

Barnen har städat glatt och deras sängar har flyttats in. Vi har hämtat deras kartonger från källarförrådet och det får så sakteliga packas upp och rensas.

Sen då? Eftersom barnen tidigare delat rum har det bara funnits, och behövts, en uppsättning möbler. Nu måste det köpas en hel del och även om det är löjligt roligt så får jag ont i plånboken.

Vi har valt att spara alla föräldrapeng tills den måste tas ut som heltid, när Helikopterpojken fyller ett, och lever därför på en inkomst nu. Det är inte optimalt utan rätt trist men det fungerar. Antar att jag måste hålla koll på mitt shoppingfinger och inte ha för bråttom med inredningen.

Men det är ju så kul! Vill, vill att rummen ska bli helt klara. Nu! 

En del saker är redan beställda och kommer om någon vecka, tyvärr inte inte före skolstart men om de har stått ut med röra i flera år så klarar de sig några dagar extra. De får i vilket fall flytta in.
Stor har valt ett vitt skrivbord från IKEA, Micke, och några hyllplan Ekby Järpen/Bjärnum. Påslakan med Zebramönster köper hon från H&M Home. Hennes rum kommer gå i vitt, grått och svart.
Sommarlovet går mot sitt slut och jag tycker varken att det gått fort eller långsamt. Imponerad över hur tiden fått gå så som den gör. Om det är en efterkonstruktion eller inte vet låter jag vara osagt och väljer att se det som något bra.

3 kommentarer:

  1. Vad mysigt rum de kommer få jag gillar det skrivbordet,spännade och se när allt e klart sedan.Att renovera är ju alltid ett projekt,och det är kul när barnen får vara med och bestämma lite hur de vill ha det.Min sons rum är just ett skaterum han har gråa väggar och en vägg e silvermetalic.Och som fondvägg har han en graffiti vägg han ville ju ha andra motiv som tex pocemon eller något annat sådant.Men jag ville ha mer ett tonårs rum eftersom barn växer ju så fort så det lika bra att detta kommer på väggarna direkt så kan man ha det länge på väggarna.

    Jag tycker också att sommarlovet har gått i lagom takt men så fort det blir Augusti så springer tiden iväg tycker jag men det har jag tyckt sedan jag var liten och gick själv i skolan

    kram

    SvaraRadera
  2. Det kommer ju bli toppenbra! Hoppas du vill visa bilder sen när det är klart :)

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!