2014-09-02

Kladdkakemuffins med choklad, choklad och choklad - recept!

Kladdkakemuffins eller vanlig kladdkaka är en tacksam efterrätt. Här gjorde jag dem som extra stora muffins (amerikanska) och fyllde med den choklad vi för tillfället hade hemma.
Stora kladdkakemuffins
6 st

2 st Ägg
1½ dl Socker
1½ dl Farin- eller Rörsocker
3 tsk Vaniljsocker

Vispa ihop.

175 g Smör

Smält och rör ner.

2½ dl Mjöl
½ dl Kakao
1 tsk Bakpulver

Blanda och vispa ned i smeten.

75 g Ljus choklad
50 g Mörk choklad
50 g Vit choklad

Grovhacka och rör ned.

Fördela i sex Amerikanska muffinsformar, jag använder en muffinsplåt så att de håller formen. Om du inte har en sådan kan du ta dubbla pappersformar. 

Grädda i 175 grader i mitten av ugnen, cirka 12 minuter. De är klara när hela kakan rest sig. Den sjunker ihop när den svalnar och blir kladdig och god.

Servera dem ljumma med grädde, lägg gärna i syrliga bär i mitten.
- vs -

1 kommentar:

  1. Kladdkakemuffins är ju så GOTT! Undrar om jag ska baka det tills jag fyller år och äta upp ALLA när dom andra är på hockey och Jennifer sover ;) Fyller man 30 så får man faktiskt göra så HAHA

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!