2014-10-20

Isbjörn of Sweden IGLOO Winter Jumpsuit - testat!

Liten spenderade förra vintern i en IGLOO Winter Jumpsuit från ISBJÖRN of Sweden och här är vår utvärdering.
Overallen har en smidig passform som gör det lätt för barnen att röra sig fritt. Den breda resåren kramar midjan mjukt och håller overallen på plats.

På insidan av ärmsluten sitter en mudd i neopren som smiter åt väl. När man har mudden innanför vantarna och den vanliga ärmresåren ovanpå blir det inga glipor där kyla eller snö kan krypa in. Tryggt och varmt.

De kraftiga, avtagbara, gummihällorna sitter bra under skorna och tillsammans med en gummerad resår i bensluten håller de byxbenen på plats. Ingen risk för glipor här heller.

Den fodrade luvan är avtagbar, har en liten keps och kan knäppas i halsen.
En overall gjord för att hålla barnet varmt när temperaturen faller långt under noll grader. Overallen är tillverkad i ett BlueSigncertifierat material med ett 2L membran med en enastående slitstyrka.

Yttertyget är behandlat med en vattenavstötande impregnering från BIONIC Finish ECO® som är helt fri från flourkarboner. Det hydrofila icke porösa membranet ger en vattentäthet på 15,000 mm och en mycket bra andningsförmåga på 15,000 gr/m2/24h. Alla sömmar är tejpade och fickornas blixtlås är vattentäta.
 
Liten har varit lagom varm och helt torr under både vinterlek och skoterturer. Det märks att hon inte är det minsta begränsad av kläderna utan rör sig precis som vanligt. Om inte snön hindrat henne förstås!

Som vuxen uppskattar jag att overallens vidd och dess glatta insida gör att den är lätt att dra på över alla typer av material så som fleece, ull mm.

Igloo Winter Jumpsuit är en rymlig modell som känns som dubbelstorlekar. Liten har kunnat ha sin 92 cl overall under två säsonger, förra vintern då hon var storlek 86 och nu när hon drar 92. 

Luvan och midjeresåren är justerbara vilket gör att den lätt anpassas efter barnets aktuella storlek. Ärmar och ben har "grow cuffs", ett tygveck som kan sprättas upp och på så sätt förlänga plagget samt dess användningstid.
Det tål att sägas igen, Isbjörns kläder har en design som gör att de räcker länge och en kvalitet som gör att de håller för flera barn/säsonger.
Om man anser att priset är högt kan man räkna på hur lång tid barnet/barnen faktiskt använder plagget, då är det lätt att se hur prisvärt det är. Har du inget barn som ska ärva så sälj gärna vidare, Isbjörn har ett bra andrahandsvärde.

Jag tänker ju, som så många med mig, att mina barn ska ha det bästa vilket gör valet av vinterkläder självklart. Igloo Winter Jumpsuit får högsta betyg av den här fjällfamiljen. Miljövänlighet, hållbarhet, kvalitet och funktion i världsklass. Vad mer kan man begära av en vinteroverall?
- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!