2014-10-28

Mormors Kaffekakor - recept!

Min mormor bakade kaffekakor när jag var liten. Min mormor bakade en hel del godsaker och hon är den i vår släkt som står för inspirationen när det kommer till mat och bak. Det är mormors tårta, mormors köttbullar, mormors kubb, mormors tekakor osv.

Just kaffekakorna tyckte jag inte om som barn, de smakade ju kaffe, men jag gillar dem som vuxen. Eftersom mina mamma, även känd som barnens mormor, numer bakar kakorna så kallar jag dem mormors kaffekakor i dubbel bemärkelse.
Fula men goda.
Mormors Kaffekakor
20 st

200 g Smör

1 dl Socker
4 dl Mjöl
1 dl Potatismjöl
1 tsk Bakpulver
2 msk Nescafé eller annat frystorkat kaffe
2 tsk Vaniljpulver

Dela rumstempererat smör i mindre bitar och blanda allt i en mixer (eller knåda ihop för hand). Forma två rullar och lägg i kylen i 10 minuter. 

Skär ½ cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper, grädda i mitten av ugnen, 175 grader tills de fått färg, 8-10 minuter. Låt svalna.

75 g Smör
1 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker

Blanda rumstempererat smör och socker. Bred på en kaka och sätt på en annan som lock.
- vs -

3 kommentarer:

  1. Låter gott, måste testas;)

    Kram Kristin

    SvaraRadera
  2. Kan man ersätta kaffet med....choklad...? ;)

    SvaraRadera
  3. Jag älskar dem!! Min moster och mormor gjorde alltid sådana... Men jag har ej prövat själv!// gollobracing

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!