2014-10-19

Sega råchokladkakor - recept!

För en tid sedan provade jag råchoklad för första gången. Chokladen har en fudge-nougat-liknande konsistens och smaken är kraftig. 

Smaken är god, det är en sådan där choklad där man tar en bit och njuter långsamt. Raka motsatsen till min vräka-i-mig-stil...

Om jag börjar med LCHF igen tror jag att råchoklad passar perfekt eftersom en bit är väldigt mättande.

Istället för att finäta testade jag att baka kakor med chokladen och resultatet blev väl godkänt, de blev fylliga, sega och goda. (Jag är medveten om att hela idén med rå choklad går om intet efter bakning men det spelar ingen roll.)
Råchokladkakor
30 st

150 g Smör
1 dl Socker
1 dl Farinsocker
2 tsk Vaniljpulver
1½ msk Vit Sirap
4½ dl Mjöl
2 tsk Bakpulver
50 g Råchoklad, smält


Dela rumstempererat smör i mindre bitar, smält chokladen. Blanda allt i en mixer. Platta ut till två längder, ca 30 x 10 cm. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader tills de fått färg, 10-12 minuter.

Låt svalna på galler och skär sedan i sneda bitar.
- vs -

2 kommentarer:

  1. Men hjälp så mycket gott du bakar, muuuums! Hade jag haft bättre förbränning hade jag suttit och ätit kakor dygnet runt...

    Ang glasögon så har du rätt i att man kan köpa billigare online. Borde kanske kolla närmare på det. Samtidigt känner jag ett motstånd mot just det, köpa brills på nätet. Kanske är jag för omodern? ;7

    Tack för tips om åkpåse! Har idag fårskinnsfäll och några filtar jag bäddar ner henne med, men har upptäckt att hon ändå är lite kall ibland när hon vaknar. Hur ska det då inte bli med ytterligare minusgrader? Får se vad det blir, ekonomin styr ju oxå...tyvärr. Måste vinna på triss så jag kan shoppa loss utan betänkligheter! :D Ska kolla upp den på Stadium!

    SvaraRadera
  2. Hm, råchoklad har jag inte hört talas om innan... Men kakorna såg riktigt goda ut :)

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!