2014-11-19

Dagens omtanke - Världstoalettdagen!

Fina Elin kör Kärleksvecka i sin blogg och jag hänger på med en önskan om att ni tittar in här och sms-röstar på er favorit. 

Ni röstar på den snyggaste toaletten och skänker samtidigt 10 kr till WaterAids arbete för allas rätt till en toalett.
Var med i kampen om allas rätt till en toalett!

2,5 miljarder människor saknar idag tillgång till en toalett. Det är nästan en tredjedel av världens befolkning. Den 19 november är det Världstoalettdagen och WaterAid har bett 10 välkända personer att pimpa varsin toalett. Sanitet och rent vatten är grunden till ett friskt och värdigt liv! Röstningen pågår mellan den 14 och 23 november.
Den här toaletten, designad av Jennie Ekström, är min favorit och jag har precis röstat på den. 

Varje dag dör 1400 barn för att de saknar toalett. Kvinnor våldtas och mördas för att de gör sina behov i skydd av mörkret. Flickor slutar gå i skolan när de får mens. Hjälp till att förändra. 

Go, go!
- vs -

1 kommentar:

  1. Hur gick det igår, du överlevde zombieupplevelsen? Man har ju iofs inget val, men det är ingen höjdare att vara så förbenat trött att man tror man nästan ska svimma ibland. Jag är glad jag kan passa på att sova när lillan sover (för det mesta iaf), annars skulle jag gå under.

    Gitarr vore ju faktiskt oxå rätt kul att kunna spela! Perfekt partyhöjare och lätt ta med sig gitarren var man än ska. Eller ja, nästan iaf :) Vet väl inte om jag skulle ha tid att gå all in och bli superduktig på cello, men lite skoj vore det. Dessutom var det betydligt lättare få en ren ton från cellon än fiolen som jag minns det :)

    Tack för tips om toaletten! Ska genast kika in på sidan! Hört talas om peepoo förresten? En engångstoalett i form av en påse, superbra uppfinning!

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!