2014-11-10

Minibiskvier - chokladbiskvier - recept!

De senaste gångerna jag bakat biskvier, både vanliga som i tårtform, så har jag använt mandelmassa. Jag tycker inte att det blivit rätt smak så den här gången tog jag mandelmjöl och socker och gjorde på så sätt egen mandelmassa. jag tar fortfarande genvägar eftersom jag inte mal mandlarna själv men det blev i vilket fall mycket, mycket godare. Helt klart värt de extra kronorna mandelmjölet kostar. 

Biskvier i minivariant är väldigt trevligt, risken att det blir för mäktigt är liten. Den här gången är de inte minimini och blev bara 35 stycken men man kan dryga ut bottnarna upp till 60 st.

Många avstår från att  baka biskvier eftersom det är så många moment och därmed lite krångligt. Det tycker jag och brukar därför baka bottnarna först, lägga dem i frysen och göra resten vid ett senare tillfälle.
Om man är lagd åt det håller kan man ju spritsa både bottnar och smörkräm och på det viset engagera sig i att göra kakorna lite finare.
Minibiskvier
30-60 st

5 dl Mandelmjöl
3½ dl Socker
3 st Äggvitor

Vispa samman och skeda upp smeten på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, 12-15 minuter, 175 grader.

Smörkräm

150 g Smör
50 g Mörk Choklad
2 dl Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
1 st Äggula

Smält chokladen försiktigt och låt svalna något. Vispa ihop smör och socker, tillsätt sedan gulan och sist chokladen. Låt stå i kylen tills det tjocknat något.

75 g Mörk Choklad
Lite smör

Smält chokladen och rör ned en klick smör.

Bred eller spritsa smörkräm på mandelbottnarna och doppa dem i chokladen, låt rinna av något och lägg sedan på en bricka. När alla biskvier är klara ställer du dem i kylen tills chokladglasyren stelnat helt.
- vs -

4 kommentarer:

  1. Biskvier är ju lite trixigt, eller jag är nog lite otålig också, så fler amoment i en och samma bakning lockar inte alltid men biskvier är ju så otroligt gott!
    Längesen jag gjorde det nu men nu blev jag sugen på det :-)

    Svar: Lussebullar är ju så fantastiskt gott! Jag Älskar den Bullen och kan äta hur många som helst :-P
    Rocky road är en stående julklassiker här men i PR gjorde jag den med kondenserad mjölk så det blev mjukare variant, mer som fudge, men mycket gott.
    Kram & trevlig kväll!

    SvaraRadera
  2. Biskvier är en favorit! Har alltid älskat biskvier. Dessa ser grymt mumsiga ut!

    Tack för den rara kommentaren också :):)

    SvaraRadera
  3. Så himla gott alltså! Nästan så jag måste göra såna någon dag :)

    SvaraRadera
  4. Men gud så gott! Jag måste verkligen testa dessa. Tack för receptet.
    Kram

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!