2014-11-20

Mycket nu...

Det snurrar många tankar i mitt huvud för tillfället. Tyvärr så är det mest det de gör, snurrar. Jag får inte grepp om något och lyckas sällan avsluta saker. Att inte få ihop tankarna gör att jag blir stressad vilken bidrar till den onda cirkel. Snurriga cirkeln. Jag får väldigt lite gjort.

Lösningen är att skriva listor. Älskar listor. Problemet är att jag skriver listor lite här och var, det blir lite snurrigt det också. 

Det är julklappar som ska planeras färdigt. Och Födelsedagspresenter. Vad som är till vad. Tre födelsedagar, en julafton för fyra barn. Sju presenter, typ, sju presenthögar.

Eftersom Helikopterpojken bara fyller ett år (redan?!) så får han något symboliskt i present och samma sak till jul. Något han ändå behöver. Han kommer säkert tycka bäst om papper och snören ändå så vi håller undan till nästa (eller nästnästa) år då han kommer vara mer medveten om det hela.

Liten däremot, nu när hon fyller tre tror jag att hon inser vidden av att fylla år, att firas med tårta och presenter. 

Lagom tajmat med tidernas lynnigaste humör, känner på mig att hon kommer skrika "LÅT MIG VA" när vi kommer och väcker henne med frukost på sängen.

Hon ska i vilket fall firas men det blir ingen extravagans här heller, med vår ekonomi och mängden barn fördelar vi det lite annorlunda. Några presenter och några julklappar.

Vi har sagt att vi ger en stor (dyr) födelsedagspresent till de två äldsta barnen och något mindre till jul. Det har känts som en bra fördelning ända tills vi lyckades få tre av fyra barn i december.

Mellan fyller åtta tio dagar före jul och han får en stor present. Och någon mindre. Och julklappar. Hur var det nu? Rör ihop vad han ska få när.
Förra året hittade jag inslagna julklappar i en garderob som jag glömt eller lagt undan. Minns inte vad tanken var. Måste skriva listor.

Mellan ska dessutom bjuda in till kalas och det kräver viss planering. Tidigare år har vi lånat bystugan och firat honom där. Han har då bjudit in hela sin klass men i år ville han ha det mindre och bjuder sju kompisar till kalas hemma hos oss. 

Skattjakt, lekar och godispåsar. Det ska bli kakor, vulkantårta och troligen något lunchaktigt. Ska försöka välja något annat än det obligatoriska korv med bröd som är sjukt trist.

Av okänd anledning har jag bestämt mig för att göra en adventskalender till barnen. Jag vet ju varför, för att det är förbannat roligt att skämma bort barnen och sprida ut julkänslan men hur tänkte jag rent praktiskt? Allvarligt, när, vad?

Det måste lösas före den första december, jag vägrar ha det hängande kvar. Har ett paket på posten med lite saker till kalendern, köpte en del i stan i fredags. Nu gäller det att sortera och förbereda. Skriva en till lista. Slå in sakerna. 

Hitta själva kalendern bland julsakerna. Reda ut julpyntet också, det är snart första advent och jag har inte ens börjat. Jag brukar tjuvstarta när det blir mörkt men har inte ens fått igång utebelysningen. Som sitter kvar sedan förra året. Jovisst.

Jag fyller år nästa vecka, ska det firas på något vis? Det är första advent nästa söndag. Skrev jag det?

Snurrigt, javisst.

Bloggen är en välbehövlig ventil för min del, jag uppskattar den och alla er som kikar in här varje dag. Tack från botten av mitt hjärta!
- vs -

1 kommentar:

  1. Kära virrpanna.
    Andas, det löser sig.
    Glöms några paket så lägg dom under granen till Tjugondedag knut o kalla det julgransplundring deluxe ;)
    Kram!

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!