2014-11-06

Tio saker som lyckliga par gör!

Såg en lista hos Kurera med tio saker som lyckliga par gör varje dag. Man har kommit fram till att det är små vardagliga saker som gör förhållanden är lyckliga och långvariga. Förståeligt naturligtvis och jag som älskar listor tyckte att det var intressant.

1. Ge den andra personen din fulla uppmärksamhet.

Visa din partner respekt genom inte vara distraherad på telefonen när ni är tillsammans, eller genom att nicka på huvudet och muttra ”mm” när du egentligen befinner dig långt borta och tänker på något annat. För att ha ett fungerande förhållande måste du vara närvarande i det.

2. Gör regelbunden, kärleksfull beröring en prioritering.

Folk har olika uppfattning över vilken roll sexlivet spelar i ett förhållande men det finns inte mycket osäkerhet kring huruvida regelbunden, kärleksfull beröring spelar roll eller ej. Det gör den. Krama din partner, håll handen, massera fötterna. Vad exakt du gör spelar egentligen ingen roll, huvudsaken är att du gör det. När du knyter an till din partner fysiskt bekräftar du ert speciella band på ett kraftfullt, primalt sätt. 

3. Fortsätt med ditt generösa sätt.

När väl själva dejtingen är över är det många par som glömmer bort den där normala artigheten och helt enkelt tror att de inte längre behöver göra det där lilla extra för sin partner. Men fortsätt med tjänster och favörer, de fyller upp kärlekstanken lite. Gör te, köp en liten spontan gåva eller hjälp till med en syssla du vet att din partner avskyr.

4. Uttryck regelbunden tacksamhet för din partner.

Du kanske har yttrat de mest rörande löften på din bröllopsdag, men under de senaste sex månaderna har du kanske helt glömt bort att berätta för din partner att ja, du är fortfarande glad och tacksam över att ha honom/henne i ditt liv. Välj att vara med din partner varje dag och låt din partner känna att han/hon är din prioritering. Glöm inte bort ordet tack.

5. Stäm av med varandra, bara för att… 

Upptagna par kan hamna i en fälla att kommunicera först när barnen behöver gå till doktorn, när räkningarna ska betalas eller när någon måste handla och förbereda middag. Lyckliga par ringer eller sms:ar bara för att. Låt din partner veta att du bryr dig tillräckligt för att bara checka in då och då.

6. Flirta.

Oavsett hur länge ni har varit tillsammans kommer din partner älska att bli påmind om varför du fann honom eller henne så attraktiv i första hand. Lyckliga par slutar inte uppvakta varandra bara för att de blivit sambos, förlovade eller gifta. Lägg märke till nya frisyrer, ge komplimanger för klädval eller bara passa på att le så där lite mysigt flirtigt åt din partner ibland. Kom ihåg att ett leende är så effektivt och förmedlar en sund känsla av generositet och välvilja.

7. Arbeta på något tillsammans.

Ett framgångsrikt par vet hur man arbetar som ett team. Oavsett om det är att laga en måltid tillsammans eller dela en knäpp hobby – ett lyckligt par förstår att sådant de arbetar på tillsammans stärker deras band.

8. Ha roligt.

Var fåniga tillsammans. Spela varandra små spratt, uppfinn ert eget dumma språk. Livet är hårt och att hålla en relation stark och frisk tar både tid och kraft – men ta inte allt för allvarligt. De mest motståndskraftiga människorna, och paren, är de som kan rycka på axlarna och skratta åt livet i allmänhet.

9. Var förlåtande.

Små förbittringar har en förmåga att växa upp och bli stora, otympliga förbittringar. Bara släpp det. Smarta par väljer sina strider, och oftare än inte, skriver de av små överträdelser om dessa hotar den större bilden. Men glöm inte bort att säga ordet förlåt ibland. Ett ord som ibland tar emot men som får oss att växa som människor om vi bara vågar utnyttja det. Vittnar om generositet, välvilja och ansvarskänsla. 

10. Stöd din partners förhoppningar och drömmar.

En partner som inte bryr sig om dina drömmar och mål gör dig, och sig, en otjänst. Lyckliga par bryr sig om sina partners drömmar, förhoppningar och planer. De frågar frågor och lyssnar, de uppmuntrar varandra och är där för den andra när tiderna är tuffa.

När jag läste igenom listan blev jag rätt så nöjd med mig själv. Eller med mitt äktenskap ska jag säga. Vi kunde pricka av allt och även om jag redan vet att vi har ett bra förhållande så känns det trevligt att få bekräftelse på att vi gör rätt. Punkt 1 behöver vi jobba mer på, åtminstone min man (jag är ju perfekt).

Tänkvärt på flera sätt, är det något av de här punkterna ni behöver jobba på?
- vs -

6 kommentarer:

 1. Nr 1, 6-8 är väl inget jag kan säga att vi uppfyller just nu. Är så trött ibland pga lillan, så när hon väl sover vill jag bara vara ifred, inte orkar jag flirta då?! :P Viktigast är nog att inte ta varandra för givna, då tror jag förhållandet kan börja ligga pyrt till..

  SvaraRadera
 2. Hehe, vi behöver nog jobba på det mesta tror jag ;) Eller iallafall Peter, jag är som du; perfekt ;D

  SvaraRadera
 3. Underbar lista som jag tycker stämmer bra in på oss också även fast att har tror att både jag o maken skulle kunna anstränga oss lite mer ibland på vissa punkter, som att lägga ifrån sig mobilen och stänga av tv och umgås. Det gör vi ibland och det ät ju så mysigt. Bara sitta och prata och kanske spela ett spel, supermysigt!

  SvaraRadera
 4. vilken bra lista. denna ska jag tänka på =).

  SvaraRadera
 5. En bekräftelse på att jag och sambon har det bra! Men det visste jag redan. Och den där nummer 1 ... som sagt ingen är perfekt här hemma heller ;)
  Kram <3

  SvaraRadera
 6. Är också en sucker för listor, och det kändes skönt att läsa att det verkar som att vi har en sund relation! Men att jobba ihop som ett team, naah... Där faller vi nog lite, givetvis hans fel dock ;) haha!

  SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!