2014-12-07

Gravera på glas med DREMEL® Micro - DIY!

I helgen testade vi att gravera på glas. 

De stora barnen graverade hejvilt (under uppsikt) på glasburkar och ljuslyktor. 
En julklapp till farfar på bilden ovan, en klassisk glasburk fick texten "Farfars kakburk" på för farfar måste såklart ha egna kakor.
Vi använde det senaste multiverktyget Micro från DREMEL® tillsammans med ett diamantslipstift avsett för ändamålet. Det var mycket enklare att gravera än jag först trott. Man kan ställa in hastighet och håller i verktyget på samma sätt som en penna. Efter att ha testat på en glasburk en stund får man snabbt in känslan och det är då lätt att styra och vara detaljerad. 

De mer noggranna av oss ritade på glaset med en tuschpenna innan de fyllde i med gravören medan vi andra (jag) ritade på fri hand. Extra plus att Micro är sladdlös och laddningen räcker länge, länge.
Med den här ljuslyktan testade vi för att se vilken effekt det graverade mönstret skulle ha mot väggen. Det blev ganska svagt men det fungerade! Vi ska skaffa fler lyktor och fylla i bredare mönster nästa gång så att skenet blir skarpare. Den här lyktan kostar 15 kr och finns hos Lagerhaus.
Det är så himla roligt, det finns oändligt med saker som kan förändras och förnyas. Personligen får jag samma känsla som med sprayfärg, att jag måste hejda mig innan allt, allt är ommålat. Jag var väldigt sugen på att gravera in något festligt på mina glasögonglas men lät bli. 
Precis som alla multiverktyg från DREMEL® så kan man använda dem till allt möjligt och hela familjen ser mängder av möjligheter. De simplaste av saker får en personlig stämpel och, som sagt, det här är så kul!

DREMEL® Micro rekommenderas till alla (även till dem som, liksom jag, saknar tålamod)! 
- vs -

4 kommentarer:

  1. Men å så bra det blev!! Gollobracing/Helene

    SvaraRadera
  2. Vilken kul grej! Snacka om att kunna ge bort personliga presenter! :D

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!