2014-12-01

Julkalender - Adventskalender - DIY!

I år fick jag för mig att barnen skulle få en egen kalender. De tre äldsta får dela på den för jag har ingen lust att göra fler än den vi har. När Stora tjejen var liten, och vårt enda barn, sydde jag den här kalendern till henne. Det är väl ett bevis på att jag faktiskt har varit lite pysslig tidigare. Anledningen till att det fungerade var för att jag hittade på helt själv och sydde hejvilt. Instruktioner, mått och annat är inget jag med mitt usla tålamod kan hantera.
Jag sydde den i tre lager, ett kraftigare vadderat tyg underst, ett vitt bomullstyg ovanpå och avslutad med skimrande tyll. Sen använde jag gardinringar som jag sydde fast med silvertråd. Två öljetter upptill och så var det klart. 

För att göra det enkelt för mig så köpte jag små silverpåsar som jag fyllt med olika små presenter. En del dagar är det en present de får gemensamt och ibland en varsin liten sak. När det är större saker så lägger jag i en lapp med instruktioner om vart de kan hitta just den luckans innehåll.

Jag gillar vitt och silver överlag och är glad för att kalenderbasen enkel så att jag kan variera färger som jag känner. Kanske bara lila julklappar ett år, eller svarta snören etc. 

Nu gäller det bara att jag kommer ihåg när och var de olika luckorna ska ligga vart. Nu kör vi adventsjulkalender!
- vs -

1 kommentar:

  1. Men så fint!! Jag använde Edvins första år min gamla som jag hade när jag var liten. Men nu är jag på tok för bekväm och köper färdiga kalendrar istället ;)
    Kram

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!