2014-12-04

Pepparkakemuffins med lingongrädde - recept!

Till första adventsfikat förra helgen bakade jag även pepparkakemuffins. De har en ganska kraftig smak som lingongrädde matchade bra. Nästa gång vill jag ha ädelostkräm ovanpå.
Pepparkakemuffins
12 st

2 dl Socker
2 st Ägg
2 tsk Vaniljsocker

Vispa ihop.

150 g Smör
1 dl Mjölk
1 dl Lingonsylt

Smält smöret, blanda med mjölk och sylt.

4 dl Mjöl
2 tsk Bakpulver
2 tsk Kardemumma
2 tsk Kanel
1 tsk Ingefära
½ tsk Malen nejlika

Blanda ihop och vispa sedan allt till en slät smet. Dela upp i tolv muffinsformar, grädda i 200 grader, i mitten av ugnen i 12-14 minuter. Låt svalna under bakduk.

Lingongrädde

1½ dl Grädde
½ dl Lingonsylt

Vispa grädden ganska hårt och rör ned sylten. Spritsa eller bred på muffinsen strax innan servering.

Gör inte som jag och använd en för liten tyll eftersom lingonen lätt fastnar och ger ett misslyckat spritsresultat.
- vs -

1 kommentar:

  1. Men gud va gott det lät !
    Jag är riktigt sugen på att baka och greja nu när jag äntligen har ett rent och fint kök att pyssla i :) Ha en mysig dag vännen ! Kram

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!