2015-01-13

DIY - Hjärtlampa med DREMEL®!

Strax före jul graverade familjen glasburkar med DREMEL®Micro, de blev uppskattade julklappar som var väldigt roliga att göra. Efter det gav vi oss på ett nytt projekt med herr Dremel och den här gången gjorde vi en lampa. 
Det var Mellankillen som skötte skapande och han kom fram till att det skulle vara fint med en hjärtformad lampa. Han klippte ut ett hjärta i papper och förde över det till en masonitskiva. Därefter sågade vi ut det med DREMEL®Moto-Saw, en smidig kontursåg man sätter fast på ett bord. En miniatyrvariant av bandsågen i träslöjden som bara läraren fick använda, minns du?
Därefter ritade Mellan prickar runtom och en bit in på hjärtat och pappan borrade hål hela vägen runt. Där använde vi sladdlösa DREMEL®Micro igen med ett annat tillbehör än det diamantstift vi graverade med. En liten träkloss limmades fast på baksidan (trälim) och så spraymålade vi hjärtat. När det torkat plockade vi fram limpistolen och Mellan fäste batteridrivna lampor på baksidan av hjärtat. Sen var det bara att spika upp den på väggen.
Nu vill Mellan och hans storasyster göra en till lampa tillsammans som present till Liten. Den ska vara rosa, formad som en stjärna och vara mycket större. Då vill de använda en eldriven ljusslinga på baksidan vars lampor ska sticks ut genom hålen i stjärnan. Låter fint tycker jag.

Ett Dremelprojekt i bästa DIY-anda, det är så kul att se barnen skapa och hur nöjda de blir när det blir som de tänkt sig.
- vs -

1 kommentar:

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!